Γιάννης Θεοφύλακτος

Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ν. Κοζάνης

English French German Italian Portuguese Russian Spanish

Δικηγορικό γραφείο

Να υπάρξει δυνατότητα για υπαίθριο εμπόριο τοπικών προϊόντων στους μεγάλους αυτοκινητόδρομους ζήτησε ο βουλευτής Κοζάνης του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Θεοφύλακτος σ΄επίκαιρη ερώτηση του προς τον αρμόδιο υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Νίκο Μαυραγάνη, γεγονός στο οποίο εκείνος ανταποκρίθηκε θετικά.

Όπως εξήγησε ο κ.Θεοφύλακτος οι μεγάλοι αυτοκινητόδρομοι ωφέλησαν τον τόπο και την ασφάλεια των οδηγών και των κατοίκων αλλά έχουν δημιουργηθεί προβλήματα από τις αλλαγές, ως προς όσους πωλούσαν τα προϊόντα τους στους δρόμους, που είχαν μικρότερο όριο ταχύτητας ή στα χωριά από τα οποία διέρχονταν οι οδηγοί, τα προηγούμενα χρόνια.

Ο κ.Θεοφύλακτος εξήγησε πως και τοπικοί παράγοντες, αγρότες, δήμοι, επιμελητήρια είναι θετικά προς αυτήν την κατεύθυνση και τόνισε πως και στη δική του την Περιφερειακή Ενότητα υπάρχει ενδιαφέρον και γενικότερα.

Ο κ.Μαυραγάνης εξήγησε πως υπάρχει η δυνατότητα ήδη από τον κανονισμό της Εγνατίας οδού για υπαίθριο εμπόριο καθώς υπάρχει σχετική πρόβλεψη αλλά αυτό θα πρέπει να ενσωματωθεί με άρθρα στο νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης, που συζητείται στη Βουλή. Ωστόσο, ο κ.Μαυραγάνης τόνισε πως πρέπει να εξετάσει αν προβλέπεται όχι μόνο στον κανονισμό της Εγνατίας οδού αλλά και στους άλλους αυτοκινητοδρόμους και σημείωσε πως κάτι τέτοιο θα πρέπει να εξεταστεί αλλά το υπουργείο Μεταφορών είναι καταρχήν θετικό στο μέτρο.


Πηγή: www.ypaithros.gr

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn