Γιάννης Θεοφύλακτος

Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ν. Κοζάνης

English French German Italian Portuguese Russian Spanish

Δικηγορικό γραφείο

Το 2ο ΓΕΛ Κοζάνης, το Μουσικό Σχολείο Πτολεμαϊδας και το Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο - Λύκειο Κοζάνης επισκέφθηκε ο Γιάννης Θεοφύλακτος, Βουλευτής Κοζάνης (ΣΥΡΙΖΑ), ταυτόχρονα με την έναρξη της φετινής σχολικής χρονιάς. Συνομίλησε με τους εκπαιδευτικούς των σχολείων για θέματα που άπτονται της σχολικής πραγματικότητας και του τόσο σημαντικού έργου που επιτελούν.

Πιο συγκεκριμένα, στο 2ο ΓΕΛ Κοζάνης ο Γιάννης Θεοφύλακτος, αφού ενημερώθηκε ενδελεχώς από τον Διευθυντή του Σχολείου, Αθανάσιο Παπαβασιλείου, για τα τρέχοντα ζητήματα που απασχολούν την έναρξη κάθε σχολικής χρονιάς, δηλαδή την επάρκεια σε εκπαιδευτικό προσωπικό και βιβλία και διαπίστωσε την έγκαιρη διευθέτησή τους από το Υπουργείο, στη συνέχεια είχε μια εποικοδομητική συζήτηση και με το Σύλλογο Διδασκόντων του Σχολείου για το Νέο Λύκειο που παρουσίασε πρόσφατα ο Υπουργός Παιδείας ανταλλάσσοντας μαζί του ενδιαφέρουσες απόψεις. Του επισημάνθηκαν ακόμη από τον Διευθυντή, κ. Παπαβασιλείου το σημαντικό έργο που επιτελέστηκε το τελευταίο χρονικό διάστημα, αλλά και οι ελλείψεις στην υλικοτεχνική υποδομή του σχολείου και η εν γένει κατάσταση του κτιριακού συγκροτήματος, δεδομένου ότι πρόκειται για ένα από τα παλιότερα σχολικά κτίρια της πόλης της Κοζάνης και άρα χρήζει αυξημένης φροντίδας από το Δήμο και την Πολιτεία. Ο Βουλευτής κ. Θεοφύλακτος από την πλευρά του εξήρε τη σημαντική πρόοδο που έχει γίνει στην εξωτερική, αλλά και εσωτερική εικόνα του σχολείου και είναι αποτέλεσμα της αγαστής συνεργασίας Διευθυντή-Υποδιευθυντών και εκπαιδευτικών με την καταλυτική συμμετοχή των μαθητών, αλλά και του Συλλόγου Γονέων.

Στο Μουσικό Σχολείο Πτολεμαϊδας, ο κ. Θεοφύλακτος είχε τη χαρά να ακούσει από τον Διευθυντή, Παύλο Ταγτεβερενίδη, και τον Υποδιευθυντή, Γιώργο Μαμάτσιο, την ξεχωριστή δουλειά που επιτελείται στο σχολείο, τις διακρίσεις των μαθητών, την καλλιέργεια των πολύπλευρων ταλέντων τους διαπιστώνοντας τη δυναμική του Σχολείου και τις δυνατότητες που προσφέρει στη μουσική εκπαίδευση των μαθητών που επιλέγουν να φοιτήσουν σε αυτό. Με ιδιαίτερη ικανοποίηση άκουσε το ολοένα και αυξανόμενο μαθητικό δυναμικό που προσέρχεται από ολόκληρο το Νομό Κοζάνης. Τον προβληματισμό τους εξέφρασαν σε συζήτηση που είχαν με τον Βουλευτή και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου τόσο για την ανάγκη πιο έγκαιρης στελέχωσης του σε μουσικούς, αλλά και για βελτιώσεις που κρίνονται απαραίτητες στην υλικοτεχνική υποδομή, αλλά και την επέκταση του κτιρίου.

Τέλος, στο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο Κοζάνης που στεγάζεται στην Άνω Κώμη ο Βουλευτής Ν. Κοζάνης, κ.Θεοφύλακτος ενημερώθηκε από την Διευθύντρια, κα Ελένη Σκαμπαρδώνη, για την ευαίσθητη και πολύτιμη δουλειά που συντελείται στο σχολείο αυτό από εκπαιδευτικούς και μαθητές. Διαπίστωσε τις αυξημένες ανάγκες ενός τέτοιου τύπου σχολείου σε προσωπικό και χώρους, ενώ από την πλευρά του τόνισε τα καλά νέα που ακούστηκαν διά στόματος Υπουργού Παιδείας ότι επίκεινται μόνιμες προσλήψεις στην Ειδική Αγωγή, γεγονός που αποδεικνύει το έμπρακτο ενδιαφέρον του Υπουργείου για τα σχολεία αυτά.

Ο κ. Θεοφύλακτος ευχήθηκε σε όλους μια δημιουργική  και επιτυχημένη σχολική χρονιά.

Επίσκεψη στην έδρα της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Δ. Μακεδονίας καθώς και στην Πυροσβεστική Υπηρεσίας Κοζάνης πραγματοποίησε ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ν. Κοζάνης,  κ. Γιάννης Θεοφύλακτος, την Πέμπτη 6-9-2018.

Ο κ. Θεοφύλακτος συναντήθηκε με τον Διοικητή της Περιφερειακής  Διοίκησης Δυτ. Μακεδονίας  Αρχιπύραρχο κ. Μαυρόπουλο Αριστείδη και με τον Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κοζάνης  Αντιπύραρχο κ. Μαυροματίδη Κων/νο, με τους οποίους συζήτησε αναλυτικά για την κατάσταση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας σε επίπεδο Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και Νομού Κοζάνης και άκουσε με ενδιαφέρον τις προτάσεις τους για την περαιτέρω βελτίωσή της.

Ο κ. Θεοφύλακτος είχε επίσης την ευκαιρία να συνομιλήσει με όλο το υπάρχον προσωπικό της υπηρεσίας και να ενημερωθεί άμεσα και διεξοδικά τόσο για την κατάσταση της Π.Υ. σε επίπεδο Νομού Κοζάνης, όσο και για τα προβλήματα που αυτή αντιμετωπίζει στον  επιχειρησιακό τομέα. Συζητήθηκαν εκτενώς θέματα που αφορούν την κατανομή του έμψυχου δυναμικού αλλά και τα μέσα με τα οποία καλούνται οι Έλληνες Πυροσβέστες να επιτελούν καθημερινά το καθήκον τους.

Με τον υποδιοικητή του Μαμάτσειου Νοσοκομείου Κοζάνης, Σπύρο Τόλιο και τον υποδιοικητή της 3ης ΥΠΕ, Αγάπιο Γαβριηλίδη, συναντήθηκε ο Βουλευτής Ν. Κοζάνης (ΣΥΡΙΖΑ), Γιάννης Θεοφύλακτος.
Ο κ. Θεοφύλακτος ενδιαφέρθηκε για την πορεία εξυπηρέτησης των ασθενών και των οικογενειών τους της Κοζάνης και της ευρύτερης περιοχής από το Μαμάτσειο Νοσοκομείο και η ενημέρωση που έλαβε από τους κ. Τόλιο και Γαβριηλίδη ήταν ικανοποιητικές, καθώς:
* Οι ασθενείς, ασφαλισμένοι και ανασφάλιστοι, που εξυπηρετούνται στην μονάδα έχουν αυξηθεί κατά περίπου 10 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με το προηγούμενο έτος.
Οι προσλήψεις μόνιμου και επικουρικού ιατρικού προσωπικού συνεχίζονται σε όλες τις ειδικότητες ενώ ενισχύεται σταδιακά και το νοσηλευτικό προσωπικό,

Οι περισσότερες κλινικές της μονάδας καθώς και το ακτινολογικό τμήμα εξυπηρετούν πλέον ασθενείς και από την ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας.

Καθημερινά ελέγχονται οι συμβάσεις με τους προμηθευτές και τους εξωτερικούς συνεργάτες της μονάδας. Έως σήμερα έχει ήδη γίνει μετρήσιμη εξοικονόμηση πόρων ενώ οι παρεχόμενες υπηρεσίες σταδιακά αναβαθμίζονται χωρίς περαιτέρω οικονομικό κόστος.

Η επέκταση του Νοσοκομείου είναι πλέον μια πραγματικότητα η οποία θα αναβαθμίσει ποιοτικά τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας στην περιοχή. Η ενεργειακή αναβάθμιση τις υφιστάμενης κτιριακής δομής θα μειώσει το κόστος λειτουργίας ενώ η προμήθεια σύγχρονου βιοϊατρικού εξοπλισμού στο ακτινολογικό τμήμα (ψηφιακός μαστογράφος και αξονικός τομογράφος) διευρύνει εκθετικά τις παρεχόμενες υπηρεσίες και την προοπτική αναβάθμισης της μονάδας πολυεπίπεδα.

Το τμήμα πληροφορικής σε συνεργασία με το βιοϊατρικό τμήμα της μονάδας εφαρμόζουν με ελάχιστους οικονομικούς πόρους καινοτομίες για την ποιοτική αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών είτε εσωτερικά (επικοινωνία προσωπικού, τμημάτων, κλινικών) όπως και εξωτερικά προς τους πολίτες (μείωση μετακινήσεων, γραφειοκρατίας) ενώ σταθερά και μεθοδικά αναβαθμίζεται ο βιοϊατρικός εξοπλισμός καθώς το υλισμικό της πληροφορικής.

Η μονάδα θωρακίζεται με έμψυχο δυναμικό, εξοπλισμό και απαραίτητες κτιριακές δομές. Όλα αυτά με την ενεργή υποστήριξη του Υπουργείου Υγείας, της 3ης ΥΠΕ, της Περιφέρειας Δ. Μακεδονίας, του Δήμου Κοζάνης, σωματείων, εθελοντών και των αφανών πολιτών. Η μεθοδευμένη κατάρρευση του δημοσίου συστήματος υγείας στο παρελθόν έχει αφήσει ανοικτές πληγές. Υπάρχουν έως σήμερα παρά τις μαζικές προσλήψεις ελλείψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού όπως και ελλείψεις σε εξειδικευμένο προσωπικό και σύγχρονο εξοπλισμό (η κάλυψη των οποίων αποτελεί και τον επόμενο στόχο μας). Ο καθημερινός αγώνας του ιατρικού, νοσηλευτικού, διοικητικού και λοιπού προσωπικού του Νοσοκομείου προς τους ασθενείς και τους συνοδούς τους δίνει την δύναμη στην διοίκηση με τον προγραμματισμό του 2019 να μεριμνήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο να περιοριστούν εάν όχι να εξαλειφθούν τα περισσότερα προβλήματα.

Ο κ. Θεοφύλακτος δήλωσε χαρακτηριστικά: “Η αντιπολίτευση της Ν.Δ. είχε ποντάρει στην αποτυχία της Δημόσιας Υγείας, όμως τους διαψεύσατε με τον καλύτερο τρόπο: στην πράξη και την καθημερινότητα του πολίτη, εξυπηρετώντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους ασθενείς της ευρύτερης περιοχής της Κοζάνης”.