Γιάννης Θεοφύλακτος

Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ν. Κοζάνης

English French German Italian Portuguese Russian Spanish

Δικηγορικό γραφείο

Τις ρήσεις του Δ. Σολωμού και του Οδ. Ελύτη, ανέφερε ο Βουλευτής Ν. Κοζάνης (ΣΥΡΙΖΑ), Γιάννης Θεοφύλακτος:

* “το Έθνος μας πρέπει να μάθει να θεωρεί εθνικό ό, τι είναι αληθινό” και

* “η αλήθεια έναντι θανάτου δίδεται”.

για τη συμφωνία Ελλάδας – FYROM και τη μετονομασία τους σε “Βόρεια Μακεδονία”.

'Ποια είναι η σημερινή κατάσταση'; αναρωτήθηκε ο κ. Θεοφύλακτος.

“Όλοι τους λένε “Μακεδονία” σκέτο, με σύνδεση μάλιστα με την αρχαία Μακεδονία.

Το Σύνταγμά τους έχει αλυτρωτικές βλέψεις.

Γέμισαν τη χώρα τους αγάλματα αρχαιοελληνικά.

Με τη Συμφωνία ξεκαθαρίζεται για πρώτη φορά ότι δεν έχουν καμία σχέση με την αρχαία Μακεδονία, ότι έχουν σλαβική προέλευση και αναγκάζονται να αλλάξουν το Σύνταγμά τους και να κατεβάσουν τα αγάλματα ή να διευκρινίσουν ότι αφορούν ελληνική ιστορική περίοδο”.

“Ας δουν οι Έλληνες πολίτες τον διεθνή ουδέτερο Τύπο, που φυσικά δεν είναι συριζαϊκός, πώς παρουσιάζει τη συμφωνία. Είναι υποχώρηση, λένε, για τη FYROM. Ας δούμε τις αντιδράσεις στο εσωτερικό των γειτόνων. Τέλος, ας αναλογιστούν όλοι ότι οι μεγάλες συμφωνίες –και θυμίζω την Ελληνοτουρκική Συμφωνία του 1929 μετά από ποταμούς αίματος, θυμίζω την ΕΟΚ μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο μετά από ποταμούς αίματος- θέλουν πολιτικό θάρρος”, είπε κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Θεοφύλακτος.

Όσον αφορά την πρόταση δυσπιστίας που αφορά την Οικονομία, ο κ. Θεοφύλακτος αναφέρθηκε στον “πατριωτισμό των σκανδάλων” που και ο ίδιος ερευνά ως μέλος:

* της Εξεταστικής Επιτροπής για τα δάνεια και

* της Εξεταστικής Επιτροπής για τα σκάνδαλα.

“Το παλιό πολιτικό σύστημα κατέστρεψε τους Θεσμούς γι' αυτό και η Χώρα πτώχευσε, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοφύλακτος” .

Ακολουθούν τα πλήρη πρακτικά της ομιλίας του κ. Θεοφύλακτου:

Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε.

Θα ξεκινήσω σύντομα με δύο, τρεις απαντήσεις στον κ. Αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας.

Κύριε Χατζηδάκη απαντήθηκαν τα περισσότερα απ’ όσα είπατε από τον Υπουργό μας κ. Κατρούγκαλο. Ακούστε ένα λεπτό, κύριε Χατζηδάκη. Συμπληρώνω κάποιες απαντήσεις. Τα περισσότερα απαντήθηκαν από τον κ. Κατρούγκαλο. 
Η Συμφωνία δεν είναι ετεροβαρής. Απλώς αποσιωπήσατε στον λόγο σας τα βάρη της άλλης πλευράς, που είναι επαχθέστερα. Δεν είναι λίγο να αλλάξει μία χώρα το Σύνταγμά της, επειδή το επιβάλλει η γείτονα χώρα. 
Δεν ήταν ανακρίβεια αυτό που ανέφερε στο διάγγελμά του ο Πρωθυπουργός για το «Severna». Αυτό είναι το «Βόρεια» στη γλώσσα τους. Και εξήγησε τελικά γιατί κατέληξε η διαπραγμάτευση στο να μην είναι αμετάφραστο. Είναι συμφερότερο για εμάς. 
Και τέλος, μην επιμένετε - δεν είναι καθόλου λογικό και καθόλου συμφέρον εθνικά- ότι πρέπει να προηγηθεί η εξουσιοδότηση και μετά να ακολουθήσει η διαδικασία στη γείτονα χώρα. Όχι, το συμφέρον και αυτό κερδήθηκε στη διαπραγμάτευση…


ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Δεν λέμε για κύρωση, για εξουσιοδότηση μιλάμε.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΘΕΟΦΥΛΑΚΤΟΣ: Ξέρω τι είπατε. Το ίδιο είναι. Άμα ψηφίσουμε μία φορά, μετά να έρθει η γείτονα χώρα και να πει δεν περνάει από το δημοψήφισμα; Αυτό το κερδίσαμε. Να μην το χάσουμε.
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, επανέρχομαι στην πρόταση δυσπιστίας, γιατί η Νέα Δημοκρατία αναφέρει πρώτα το ποτήρι, που είναι δήθεν ότι κόψαμε μισθούς συντάξεις, δήθεν επιβάλαμε μνημόνια και φόρους και μετά, λέει, σταγόνα είναι το Σκοπιανό. Ποιοι; Αυτοί που πτώχευσαν τη χώρα εξαιτίας των λαθών τους και παρέδωσαν τη χώρα στα χέρια των δανειστών μέμφονται εμάς;

Η Κυβέρνησή μας πολιτεύεται με τρεις βασικούς πυλώνες:
Πρώτος πυλώνας είναι η έξοδος από τα μνημόνια. Το πετύχαμε.
Δεύτερος πυλώνας είναι η σταθεροποίηση και θέση της χώρας σε τροχιά βιώσιμης και δίκαιης ανάπτυξης για όλους τους Έλληνες. Το πετυχαίνουμε και θα το πετύχουμε ακόμα περισσότερο μετά την έξοδο από τα μνημόνια. 
Τρίτος πυλώνας είναι να χτυπήσουμε τη διαφθορά και τη διαπλοκή. Δικαιοσύνη θέλουν οι Έλληνες πολίτες. Το κάναμε και το κάνουμε με επιτυχία. 

Συμμετείχα και στις δυο Εξεταστικές Επιτροπές και για τα θαλασσοδάνεια σε ΜΜΕ και σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και για τα σκάνδαλα στην υγεία και κυριολεκτικά, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, έφριξε το μάτι μου. Γιατί είδα τον «πατριωτισμό των σκανδάλων». Η πραγματικότητα ξεπερνάει κατά πολύ τη φαντασία. Τα κόλπα που έκανε το πολιτικό σύστημα, που τώρα καταθέτει πρόταση δυσπιστίας, σε συνεργασία με τους τραπεζίτες και τους καναλάρχες, ξεπερνούν κάθε φαντασία. Τι δάνεια με αέρα είδαμε, τι δάνεια μπαλόνια; Τέτοιο είναι και του «Κήρυκα» του Κυριάκου Μητσοτάκη. Τι δάνεια που έδωσαν την ίδια εγγύηση σε περισσότερες τράπεζες; ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έδωσαν την ίδια εγγύηση του ελληνικού δημοσίου σε περισσότερες τράπεζες. Και όλα αυτά τα θαλασσοδάνεια τα πλήρωσε και τα πληρώνει ο ελληνικός λαός. Είστε και παραμένετε μέρος αυτής της παθογένειας, κύριοι της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, και το αποδεικνύουν τα χρέη σας.
Τα ίδια και χειρότερα με τα σκάνδαλα στην υγεία. Ερρίκος Ντυνάν, ΚΕΕΛΠΝΟ, NOVARTIS, φάρμακο. Όσο ψάχνεις βρίσκεις. Τι δεκαεννιά εκατομμύρια εμβόλια αδιάθετα, τι παράνομοι διορισμοί. Χθες ήρθε η δικογραφία στη Βουλή, την έστειλε ο κύριος Υπουργός Δικαιοσύνης. Τι αγορά κτηρίου με φωτογραφική διάταξη και φυσικά υπερτιμολόγηση. Τι υπερτιμολογήσεις φαρμάκων και τόσα άλλα.
Όλα αυτά, κυρίες και κύριοι της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, όχι μόνο έγιναν επί των ημερών σας και τα ανεχθήκατε, αλλά είστε και μέρος τους. Και μάλιστα εξακολουθείτε να τα υπερασπίζεστε στις Επιτροπές. Θα πω μόνο μία φράση που αναφέρουν οι προστατευόμενοι μάρτυρες: «Οι πολιτικοί. Ποιοι πολιτικοί; Αυτοί που μας χτυπούσαν παλαμάκια το πρωί στα ιατρικά συνέδρια και το βράδυ στα μπουζούκια;». Έτσι μιλάνε για το πολιτικό σύστημα της χώρας. Και όλα αυτά χρηματοδοτούμενα από τη NOVARTIS και στην ουσία από τον ελληνικό λαό. 
Είχαν σαπίσει οι θεσμοί της χώρας και ας μην μιλάει, λοιπόν, ο κ. Βενιζέλος ότι δήθεν εμείς διαλύσαμε τους θεσμούς, που τους παραλάβαμε σάπιους και διαλυμένους. Βέβαια με το αζημίωτο, γιατί πολλοί έβγαλαν τα κέρδη τους στις offshore. Τώρα ανορθώθηκαν και λειτουργούν οι θεσμοί γι’ αυτό και λειτουργεί και η χώρα. 
Αυτό, δυστυχώς, συνεχίστηκε και μέσα στα μνημόνια. ΝΔ και ΠΑΣΟΚ με το ένα χέρι έκοβαν συντάξεις και με το άλλο συνέχιζαν να στηρίζουν το σύστημα της διαφθοράς και της διαπλοκής. Αυτό το πολιτικό σύστημα κατακρεούργησε την πατρίδα και δεν είναι δυνατόν τώρα να το παίζουν υπερπατριώτες.

Αυτά για το 'ποτήρι'.

Έρχομαι στη σταγόνα που λέει η πρόταση μομφής, στο εθνικό θέμα.
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, μου έρχονται δύο ρήσεις στον νου. Η μία είναι του Διονυσίου Σολωμού «Το έθνος πρέπει να μάθει να θεωρεί εθνικό ό,τι είναι αληθινό. Η δεύτερη του Οδυσσέα Ελύτη «Η αλήθεια έναντι θανάτου δίδεται».

Η αλήθεια είναι ότι όλοι ή οι περισσότεροι Έλληνες με τεράστια ευθύνη του πολιτικού συστήματος κάναμε ότι δεν ξέραμε και δεν καταλαβαίνουμε τι συμβαίνει. Εκεί μας οδήγησε το πολιτικό σύστημα Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ, που μέσα, στο εσωτερικό της χώρας, κραυγάζανε και τους λέγανε Σκοπιανούς και έξω όλοι τους λέγανε Μακεδόνες. Μέσα στη χώρα λιοντάρια, για εσωτερική κατανάλωση, και στο εξωτερικό γατούλες.

Πάμε στη Συμφωνία, λοιπόν. Την απάντηση την έδωσα πριν στον κ. Χατζηδάκη γιατί δεν πρέπει να προηγηθεί η εξουσιοδότηση. Είναι κάτι που κερδίσαμε και δεν πρέπει να το χάσουμε. 
Δεύτερον, επαναλαμβάνει συνεχώς ο κ. Μητσοτάκης ότι δήθεν ενώσαμε τους Σκοπιανούς και διχάσαμε τους Έλληνες. Δεν βλέπω τους γείτονες και πολύ ενωμένους. Πού το είδε αυτό; Και τους Έλληνες θα τους ενώσουμε δίδοντάς τους την αλήθεια.

Με αυτή τη συμφωνία παίρνουμε και δεν δίνουμε. Και εξηγώ γιατί. Τόσες δεκαετίες οι κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ δεν έλυσαν το θέμα. Ποιο είναι το αποτέλεσμα πρακτικά; Όλοι τους λένε «Μακεδονία» σκέτο, με σύγχυση με την αρχαία Μακεδονία. Όλοι τους λένε «Μακεδόνες» και τη γλώσσα τους «μακεδονική», με σύγχυση με την αρχαία Μακεδονία. Στο Σύνταγμά τους έχουν αλυτρωτικές αναφορές, η προηγούμενη σημαία τους παρέπεμπε στη Βεργίνα και την έχουν κρατήσει σε διάφορα σημεία, η πρωτεύουσά τους έγινε μια αρχαιομακεδονική Ντίσνεϊλαντ.

Πού είναι αυτοί που σήμερα κραυγάζουν; Γιατί δεν έγινε ένα συλλαλητήριο για όλα αυτά; Γιατί δεν φώναζε κανείς; Όλα ή τα περισσότερα απ’ αυτά τα παίρνουμε πίσω με τη σημερινή συμφωνία. 
Απευθυνόμαστε σε όλους τους νηφάλιους Έλληνες πολίτες και σε όσους συμμετείχαν στα συλλαλητήρια και σε όσους έχουν πατριωτικές ευαισθησίες, που όλοι μας έχουμε. Το «Μακεδονία» γίνεται «Βόρεια Μακεδονία». Το Σύνταγμά τους αλλάζει και αυτό γίνεται erga omnes και για το εσωτερικό τους και για το εξωτερικό. Για πρώτη φορά διευκρινίζουν ότι δεν έχουν καμία σχέση με τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό, ούτε αυτοί ούτε η γλώσσα τους. Αναγκάζονται να κατεβάσουν όλα τα αγάλματα ή να διευκρινίσουν ότι παραπέμπουν στον ελληνικό πολιτισμό.
(Στο σημείο αυτό χτυπάει το κουδούνι λήξεως του χρόνου του κυρίου Βουλευτή)


ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Δημήτριος Κρεμαστινός): Παρακαλώ, ολοκληρώστε.
ΙΩΑΝΝΗΣ ΘΕΟΦΥΛΑΚΤΟΣ: Ένα λεπτό ακόμα, κύριε Πρόεδρε.
Με αυτή τη συμφωνία τελειώνει κάθε πλαστογράφηση, που την ανεχθήκαμε ή μάλλον την ανεχθήκατε, κύριοι συνάδελφοι της Αντιπολίτευσης, τόσες δεκαετίες. Συνεπώς, πληρούνται όλοι οι όροι της εθνικής γραμμής. Σύνθετη ονομασία, με γεωγραφικό προσδιορισμό, εξάλειψη αλυτρωτικών προβλέψεων και erga omnes, έναντι όλων, όλα τα παραπάνω. 
Έτσι, δεν έχουν καμιά δικαιολογία ούτε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ούτε η Φώφη Γεννηματά να μην δέχονται αυτή τη συμφωνία –ας το σκεφθεί κάθε Έλληνας πολίτης- όταν αυτή είναι η εθνική γραμμή, που την έχουν χαράξει όλα τα πολιτικά κόμματα, είναι η απόφαση της κυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή το 2008. Το ίδιο και η Κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, που τα είπαν το 2014 στον ΟΗΕ και τώρα έρχονται και λένε τα αντίθετα. Αυτοί, εάν είχαν πετύχει τέτοια συμφωνία, θα την στήριζαν και θα την ψήφιζαν.

Κλείνω, λέγοντας να δουν οι Έλληνες πολίτες τον διεθνή ουδέτερο Τύπο, που φυσικά δεν είναι συριζαϊκός, πώς παρουσιάζει τη συμφωνία. Είναι υποχώρηση, λένε, για τη FYROM. Ας δούμε τις αντιδράσεις στο εσωτερικό των γειτόνων. Τέλος, ας αναλογιστούν όλοι ότι οι μεγάλες συμφωνίες – και θυμίζω την Ελληνοτουρκική Συμφωνία του 1929 μετά από ποταμούς αίματος, θυμίζω την ΕΟΚ μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο μετά από ποταμούς αίματος- θέλουν πολιτικό θάρρος.
Ευχαριστώ.
(Χειροκροτήματα από την πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ)

Ακολουθεί το βίντεο:

Με το ερώτημα “Θέλετε να βγούμε από τα Μνημόνια, κύριοι της Ν.Δ. ή όχι”; ξεκίνησε την ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής, ο Γιάννης Θεοφύλακτος, ο Βουλευτής Ν. Κοζάνης (ΣΥΡΙΖΑ), κατά τη συζήτηση για το πολυνομοσχέδιο που 'κλείνει' επιτυχώς και την 4η αξιολόγηση.

“Όλοι θέλουν να βγούμε από τα Μνημόνια το καλοκαίρι του 2018”:, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοφύλακτος:

* Πρωτίστως ο ελληνικός λαός που τόσες θυσίες έκανε 8 χρόνια τώρα,

* Οι ευρωπαίοι εταίροι μας επίσης,

Ο διεθνής παράγοντας επιθυμεί να βγει η Ελλάδα από τα Μνημόνια,

Οι δανειστές μας το ίδιο.

“Ποιος μόνο δεν θέλει;” αναρωτήθηκε ο κ. Θεοφύλακτος. Ο Κυρ. Μητσοτάκης και η Ν.Δ., όπως και το ΠΑΣΟΚ και η Φώφη Γεννηματά!

“Είναι θράσος να μην θέλουν να βγούμε από τα Μνημόνια αυτοί που εξαιτίας από τα πολιτικά - εγκληματικά τους λάθη (θαλασσοδάνεια – σκάνδαλα στην Υγεία, στα εξοπλιστικά και στις δημόσιες συμβάσεις) πτώχευσε η Ελλάδα και μπήκαμε στα Μνημόνια.

Το πολυνομοσχέδιο της 4ης αξιολόγησης δεν έχει νέα μέτρα, τόνισε ο κ. Θεοφύλακτος, ενώ ανέφερε ότι πλέον δεν ανθούν μόνο οι αριθμοί (μείωση ανεργίας, πλεονάσματα, άμεσες ξένες επενδύσεις, ανάπτυξη κτλ), αλλά βελτιώνεται σταδιακά η κατάσταση και στην κοινωνία.

Αναφορικά με τη συμφωνία Ελλάδας – FYROM, ο κ. Θεοφύλακτος τόνισε:

“Είναι μία καλή συμφωνία γιατί τόσες δεκαετίες όλος ο κόσμος τους λέει 'Μακεδονία' σκέτο και αυτό πλέον αλλάζει, συνεπώς παίρνουμε και δεν δίνουμε”.

Επίσης εξαλείφεται κάθε ίχνος αλυτρωτισμού των γειτόνων μας και κάθε σύνδεσή τους με τους αρχαίους Μακεδόνες.

“Ας μην γίνει και αυτή η εθνική υπόθεση μία ιστορία χαμένων ευκαιριών, όπως το Κυπριακό”, σημείωσε ο κ. Θεοφύλακτος. “Αν γινόταν η συμφωνία το 1992 σίγουρα θα ήταν καλύτερη και το ίδιο θα λέμε σε 25 χρόνια αν δεν γίνει τώρα η συμφωνία. Είναι μία ιστορική ευκαιρία και πρέπει να την αξιοποιήσουμε με ευθύνη για ένα τόσο σοβαρό εθνικό θέμα”.

Ο κ. Θεοφύλακτος στο τελευταίο μέρος της ομιλίας του αναφέρθηκε στη νομοθεσία που διέπει τα κόκκινα δάνεια, ήτοι:

το νόμο Κατσέλη (3869/2010, όπως τροποποιήθηκε και/ ισχύει),

το νόμο του εξωδικαστικού μηχανισμού (. ν. 4469/2017) και

το ν. 4354/2015, όπως ισχύει.

Οι τροποποιήσεις στους νόμους αυτούς είναι σε θετική κατεύθυνση, σημείωσε ο κ. Θεοφύλακτος, καθώς διευκολύνουν τους συνεπείς δανειολήπτες και δυσχεραίνουν τους κακοπληρωτές, ενώ ανέφερε κατ' άρθρο συγκεκριμένες νομοτεχνικές βελτιώσεις – προτάσεις του.

“Η 4η αξιολόγηση είναι η τελευταία πράξη του δράματος των μνημονίων -από τα οποία θα βγούμε είτε το θέλει είτε όχι ο κ. Μητσοτάκης”, ανέφερε κλείνοντας ο κ. Θεοφύλακτος “γι' αυτό σας καλώ να ψηφίσετε το πολυνομοσχέδιο σεβόμενοι τις θυσίες του ελληνικού λαού”.

Ακολουθεί το βίντεο:

Γιάννης Θεοφύλακτος: Mητσοτάκης και εκπαιδευτικοί δεν πάνε μαζί.

Η Κυβέρνησή μας ενδιαφέρεται εμπράκτως για τον μαθητή και τον εκπαιδευτικό του δημοσίου σχολείου.

Με το ρητορικό ερώτημα ΄΄αν υπάρχει έστω και ένας υπάλληλος του δημοσίου και ειδικά εκπαιδευτικός που να ψηφίσει τον κ. Μητσοτάκη΄΄ ξεκίνησε την ομιλία του στη Βουλή ο Βουλευτής Ν. Κοζάνης (ΣΥΡΙΖΑ), Γιάννης Θεοφύλακτος, κατά τη συζήτηση για το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Παιδείας για την αναδιοργάνωση των δομών υποστήριξης της Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης.

“Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς”, ανέφερε ο κ. Θεοφύλακτος, “τον ξαφνικό θάνατο 2.000 εκπαιδευτικών των ΕΠΑΛ, την εκφοβιστική αξιολόγηση ή την επιστράτευση όλων των εκπαιδευτικών”;.

Ο κ. Θεοφύλακτος ευχήθηκε καλή επιτυχία στους υποψηφίους των Πανελληνίων, αναφέρθηκε σε ενέργειες του σημερινού Υπουργείου Παιδείας που έκαναν πιο εύκολη τη ζωή μαθητών:

* τη διεξωγή εξετάσεων σε τέσσερα (4) μόνο ενδοσχολικά μαθήματα στη Γ΄ Λυκείου και

την κατάργηση των δικαιολογημένων και αδικαιολογήτων απουσιών, κάτι που οδήγησε στην κατάργηση της βιομηχανίας των πλαστών ιατρικών βεβαιώσεων.

Έτσι οι μαθητές εξασφάλισαν πολύτιμο διδακτικό χρόνο και παράλληλα δόθηκε τέλος στην επί σειρά ετών πρακτική τα σχολεία να μετατρέπονται σε ένα απέραντο εξεταστικό κέντρο επί ένα μήνα και πλέον.

Ο κ. Θεοφύλακτος εστίασε στο μάχιμο εκπαιδευτικότον δάσκαλο και καθηγητή της τάξης, στα χέρια του οποίου οι Έλληνες γονείς εμπιστεύονται ό,τι ιερότερο έχουν, δηλ. τα παιδιά τους. “Η αξία αυτού του εκπαιδευτικού αναδεικνύεται με το νομοσχέδιό μας”, τόνισε ο κ. Θεοφύλακτος, “καθώς δίνονται πλέον περισσότερα μόρια στη διδακτική εμπειρία στη διαδικασία επιλογής στελεχών”.

Αντίστοιχα αναδεικνύεται και η συλλογικότητα του σχολείου, αφού περνάμε πλέον στη συλλογική διαχείριση του σχολείου, καθώς τα τυχόν προβλήματα που προκύπτουν στο σχολείο θα επιλύονται από το Σύλλογο των διδασκόντων ικανοποιώντας ένα πάγιο αίτημα των εκπαιδευτικών.

Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Θεοφύλακτος, απαντώντας στη Βουλευτή της Ν.Δ., κ. Κεραμέως, προέβη σε μια ουσιώδη διευκρίνιση σχετικά με Π.Δ. 152 (το οποίο καταργείται με το παρόν νομοσχέδιο) και την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών από την προηγούμενη κυβέρνηση. “Μπορεί να μην αναφερόταν ρητά οι απολύσεις των εκπαιδευτικών, η κρίση ''ελλιπής'' όμως και η περιρρέουσα ατμόσφαιρα περί απολύσεων στο χώρο της Παιδείας οδηγούσε με βεβαιότητα σε απολύσεις. 'Εδώ απολύθηκαν οι Δημοτικοί Αστυνομικοί και οι καθηγητές των ΕΠΑΛ χωρίς καμία αξιολόγηση, επειδή μόνο ταίριαζαν τα νούμερα των απολύσεων!'' ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοφύλακτος.

Απαντώντας τέλος στον Αντιπρόεδρο της Ν.Δ., κ. Χατζηδάκη, τόνισε: ''Aν οι Έλληνες βάλουν αυστηρό βαθμό στην παρούσα κυβέρνηση, τότε τη Ν.Δ. πρέπει να την στείλει στο σπίτι της''!

Ακολουθεί το βίντεο: