Γιάννης Θεοφύλακτος

Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ν. Κοζάνης

English French German Italian Portuguese Russian Spanish

Δικηγορικό γραφείο

Παραδέχτηκε ο Θέμος Αναστασιάδης σε ερωτήσεις του Βουλευτή Κοζάνης (ΣΥΡΙΖΑ), Γιάννη Θεοφύλακτου, ότι διαπλοκή υπήρχε και λειτουργούσε.
Μάλιστα, κατέθεσε ότι “πολλοί πήγαν και τακτοποίησαν τις οφειλές τους λόγω της λειτουργίας της Εξεταστικής Επιτροπής”, κάτι που όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Θεοφύλακτος “τιμά την Εξεταστική Επιτροπή”.
Επίσης, ο Θέμος Αναστασιάδης παραδέχτηκε ότι οι θεσμοί στην χώρα δεν λειτουργούσαν, γι’ αυτό και η χώρα “έπεσε στα βράχια”.
Αναφορικά με τα 5 εκατομμύρια που βρέθηκαν σε λογαριασμούς του (είχαν κατατεθεί σε ρευστό), ο Θέμος Αναστασιάδης ενέμεινε στην ποινική του αθώωση, όμως ο Βουλευτής Γιάννης Θεοφύλακτος του ‘υπενθύμισε’ ότι στο Ελεγκτικό Συνέδριο τελεσιδίκως κατέπεσε σε βάρος του ισόποσο πρόστιμο - κάτι που αναγκάστηκε ο εκδότης και δημοσιογράφος να παραδεχτεί.

Ακολουθεί το βίντεο:

Και τα πλήρη πρακτικά της Εξεταστικής Επιτροπής:

ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΤΗΣ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΔΑΝΕΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΠΟ ΤΑ ΤΡΑΠΕΖΙΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.
ΠΡΑΚΤΙΚΟ

Στην Αθήνα σήμερα, 18 Οκτωβρίου, ημέρα Τρίτη και ώρα 12.16΄, στην αίθουσα «Προέδρου Γιάννη Νικ. Αλευρά» (151) του Μεγάρου της Βουλής, συνεδρίασε η Εξεταστική Επιτροπή για τη διερεύνηση της νομιμότητας της δανειοδότησης των πολιτικών κομμάτων, καθώς και των ιδιοκτητριών εταιρειών μέσων μαζικής ενημέρωσης από τα τραπεζικά ιδρύματα της χώρας.
…ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΦΑΜΕΛΛΟΣ (Πρόεδρος της Επιτροπής): …Τον λόγο έχει ο κ. Θεοφύλακτος για οκτώ λεπτά.
ΙΩΑΝΝΗΣ ΘΕΟΦΥΛΑΚΤΟΣ: Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε.
Κύριε Αναστασιάδη, αναφέρατε - και όχι μόνο μία φορά- κάτι που αφορά τον πυρήνα της έρευνάς μας. Είπατε ότι υφίσταται διαπλοκή μεταξύ πολιτικού συστήματος, τραπεζών και ΜΜΕ. Αυτό το καταθέτετε με την εμπειρία σας, με τα χρόνια που έχετε πορευτεί στον χώρο και ως απλός δημοσιογράφος και ως εκδότης;
ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ (Μάρτυς): Αν εννοείτε αν ο ίδιος έχω κάνει διαπλοκή, αυτό το ξεκαθάρισα.
ΙΩΑΝΝΗΣ ΘΕΟΦΥΛΑΚΤΟΣ: Αυτό το ξεκαθαρίσατε. Εννοώ με την εμπειρία σας.
ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ (Μάρτυς): Ότι υφίσταται διαπλοκή, υφίσταται. Άκουσα και κάποιους να λένε «αν νομίζετε ότι υπάρχει διαπλοκή, εσείς το λέτε» κλπ. Εγώ δεν μπορώ να εμφανιστώ μαζί σας και να γελάει ο κόσμος με αυτά που λέω.
Ο λόγος της επιτυχίας του Πρώτου Θέματος ήταν ότι βγήκε απέναντι στους διαπλεκόμενους. Ο κόσμος ήξερε ότι είναι διαπλεκόμενοι.
ΙΩΑΝΝΗΣ ΘΕΟΦΥΛΑΚΤΟΣ: Μπορείτε να μας περιγράψετε πώς λειτουργούσε και ποιος κέρδισε και σε βάρος ποιου;
ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ (Μάρτυς): Δεν μπορώ να αναφερθώ σε συγκεκριμένους ανθρώπους και το καταλαβαίνετε. Άλλωστε πέρασαν και οι ίδιοι από εδώ. Γιατί δεν τους ρωτήσατε;
ΙΩΑΝΝΗΣ ΘΕΟΦΥΛΑΚΤΟΣ: Τους ρωτήσαμε.
ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΦΑΜΕΛΛΟΣ (Πρόεδρος της Επιτροπής): Γιατί δεν μπορείτε να αναφερθείτε;
ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ (Μάρτυς): Δεν είναι σωστό για εμένα.
ΙΩΑΝΝΗΣ ΘΕΟΦΥΛΑΚΤΟΣ: Υποχρέωση έχετε.
ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΦΑΜΕΛΛΟΣ (Πρόεδρος της Επιτροπής): Σας έχει καλέσει η Βουλή, που έχει ανακριτικό ρόλο. Γιατί δεν μπορείτε να αναφερθείτε; Σας ζητάμε εμείς να αναφερθείτε.
ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ (Μάρτυς): Δεν το θέλω. Θέλω να με καταλάβετε. Είναι σαν να θέλω εγώ, χρησιμοποιώντας ας πούμε και το δημοσιογραφικό, να έρθω εγώ να καταγγείλω έναν ανταγωνιστή. Δεν είναι ωραία πράγματα αυτά.
ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΦΑΜΕΛΛΟΣ (Πρόεδρος της Επιτροπής): Άμα έχει παρανομήσει, θέλουμε να το καταγγείλετε. Το ζητάει η Βουλή, το ζητάει η ελληνική κοινωνία.
ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ (Μάρτυς): Μιλάω για τη διαπλοκή.
ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΦΑΜΕΛΛΟΣ (Πρόεδρος της Επιτροπής): Για τη διαπλοκή. Αν έχει παρανομήσει κάποιος, να το πείτε.
ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ (Μάρτυς): Δεν μπορώ να ξέρω αν έχει παρανομήσει. Ξέρω ποιους θεωρείτε διαπλεκόμενους.
ΙΩΑΝΝΗΣ ΘΕΟΦΥΛΑΚΤΟΣ: Θεωρούνταν και θεωρούνται;
ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ (Μάρτυς): Θεωρούνται, τους θεωρείτε και οτιδήποτε. Μην με φέρνετε σε δύσκολη θέση.
ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΦΑΜΕΛΛΟΣ (Πρόεδρος της Επιτροπής): Εγώ επιφυλάσσομαι για τη δική μου ερώτηση.
ΙΩΑΝΝΗΣ ΘΕΟΦΥΛΑΚΤΟΣ: Πώς λειτουργούσε, λοιπόν, η διαπλοκή;
ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ (Μάρτυς): Η διαπλοκή λειτουργούσε και λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο τον επώδυνο, που ευτυχώς πιστεύω ότι εσείς ξεφύγατε από τις δαγκάνες της διαπλοκής και θέλω να πιστεύω μέχρι το τέλος, με τον ίδιο τρόπο. Σε παίρνει από κοντά, σου υπόσχεται ανταλλάγματα, δίνονται δουλειές του δημοσίου. Ο κ. Καλογρίτσας δεν ξέρω πότε προλάβαινε να εισπράττει ο άνθρωπος δουλειές του δημοσίου την ώρα που ζητούσε άδεια.
ΙΩΑΝΝΗΣ ΘΕΟΦΥΛΑΚΤΟΣ: Εσείς το εντοπίζετε στις δουλειές του δημοσίου. Είναι όντως ένα μεγάλο κομμάτι.
ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ (Μάρτυς): Είναι το κατεξοχήν.
ΙΩΑΝΝΗΣ ΘΕΟΦΥΛΑΚΤΟΣ: Σε αυτό που ερευνούμε εμείς στις τράπεζες το εντοπίζετε; Υπήρξε ή συνδεόταν και με τα έργα και με τις τράπεζες;
ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ (Μάρτυς): Δεν μπορώ να πω για τις τράπεζες, διότι δεν έχω τα ίδια στοιχεία στη διάθεσή μου. Δηλαδή, για το δημόσιο είναι ορατά τα στοιχεία. Το πώς λειτουργούν οι τράπεζες, εάν κάνουν κατ’ ιδίαν μια διευκόλυνση σε κάποιον, δεν ενημερωνόμαστε εμείς. Το εάν έχει πληρώσει ή δεν έχει πληρώσει δεν το ξέρουμε, δεν είμαστε σίγουροι. Αυτό το ξέρετε εσείς, όμως, εσείς και οι Αρχές.
ΙΩΑΝΝΗΣ ΘΕΟΦΥΛΑΚΤΟΣ: Το ψάχνουμε.
ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ (Μάρτυς): Εσείς βλέπετε εάν είναι ενήμερος, δηλαδή εάν εξυπηρετεί. Κάποιοι δεν εξυπηρετούσαν, έτρεξαν την τελευταία στιγμή και υπό την πίεση της Επιτροπής σας μάλιστα και τακτοποίησαν. Αυτή είναι η πραγματικότητα.
ΙΩΑΝΝΗΣ ΘΕΟΦΥΛΑΚΤΟΣ: Έτσι.
ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ (Μάρτυς): Έτρεξαν και τακτοποίησαν όλες αυτές τις οφειλές.
ΙΩΑΝΝΗΣ ΘΕΟΦΥΛΑΚΤΟΣ: Ναι, αυτό τιμά και όλη την Επιτροπή, όπως και την απόφαση της Ολομέλειας να συγκροτηθεί.
Σήμερα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης έτσι γενικά, τα περισσότερα, στηρίζουν την Κυβέρνηση; Τα κανάλια, οι περισσότερες εφημερίδες;
ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ (Μάρτυς): Ό,τι απέμεινε, εννοείτε.
ΙΩΑΝΝΗΣ ΘΕΟΦΥΛΑΚΤΟΣ: Προς το παρόν όλα έχουν παραμείνει έως σήμερα.
ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ (Μάρτυς): Νομίζω ότι η Κυβέρνηση έχει αντιμετωπίσει λάθος την όλη υπόθεση -επειδή με ρωτάτε πολιτικά- διότι αυτή η Κυβέρνηση βγήκε, ενώ δεν την στήριζαν τα μέσα ενημέρωσης.
ΙΩΑΝΝΗΣ ΘΕΟΦΥΛΑΚΤΟΣ: Έτσι.
ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ (Μάρτυς): Συνεπώς, το να αναζητεί φίλια μέσα ενημέρωσης ή μέσα-προπύργια ή μέσα τα οποία θα είναι φιλικά και να κινδυνεύει να μπαίνει σε παζάρια, εάν μπαίνει, με διάφορους τύπου Καλογρίτσα είναι εις βάρος της.
ΙΩΑΝΝΗΣ ΘΕΟΦΥΛΑΚΤΟΣ: Δεν μπαίνει.
ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ (Μάρτυς): Θέλω να πω ότι αυτή η Κυβέρνηση εξελέγη με σημαία ότι «είμαστε εναντίον της διαπλοκής και αυτοί είναι οι εχθροί μας». Απλώς, έγινε το λάθος και μέσα σ’ αυτούς κατέταξε και εμάς πάνω στην αναμπουμπούλα.
ΙΩΑΝΝΗΣ ΘΕΟΦΥΛΑΚΤΟΣ: Πάντως, κάποιος που έχει τα Μέσα απέναντι σίγουρα δεν διαπλέκεται μαζί τους. Επίσης, εάν ήθελε να τους πάρει με το μέρος της, θα γινόταν ό,τι γινόταν έως τώρα, όπως ήταν το σύστημα έως τώρα, θα ανανέωνε τις άδειες, θα περνούσε το θέμα κάτω από το χαλί.
ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ (Μάρτυς): Το θέμα των αδειών είναι ένα πονεμένο θέμα, για το οποίο δεν θα ήθελα να μιλήσω, γιατί παρεξηγείται. Δηλαδή, εάν κάποιος πει κάτι για τις άδειες, θεωρείται ότι δεν θέλει τη διαφάνεια ή την νομιμότητα ή εάν πει υπέρ των αδειών, θεωρείται ότι βάλλει τα κανάλια, όπου υπάρχει πρόβλημα, γιατί, όπως είπα, θα κλείσουν τζάμπα δύο κανάλια. Γιατί να κλείσετε τζάμπα δυο επιχειρήσεις;
ΙΩΑΝΝΗΣ ΘΕΟΦΥΛΑΚΤΟΣ: Κύριε Αναστασιάδη, για τους εργαζόμενους έχουμε μεγαλύτερη ευαισθησία και έχει πει και ο Υπουργός για συγκεκριμένα μέτρα.
ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ (Μάρτυς): Δεν είπα ότι δεν έχετε ευαισθησία, αλλά είναι μια άλλη οπτική....
ΙΩΑΝΝΗΣ ΘΕΟΦΥΛΑΚΤΟΣ: Όταν είχαμε ενάμισι εκατομμύριο ανέργους την πενταετία που προηγήθηκε, να έχουμε και για αυτούς…
ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ (Μάρτυς): Ακούστε με.
ΙΩΑΝΝΗΣ ΘΕΟΦΥΛΑΚΤΟΣ: Σας έχω ακούσει.
ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ (Μάρτυς): Ακούστε με, θα είναι καλό αυτό που θα πω. Ήταν και είναι δυο επιχειρήσεις, STAR και ALPHA, οι οποίες κατά σύμπτωση ήταν και οι δύο υγιέστατες. Ατύχησαν στον διαγωνισμό, δεν τα πήγαν καλά, γιατί πρέπει να κλείσουν; Την ώρα που κάνουμε χαμό για να ανοίξουμε επιχειρήσεις, θα πάμε να κλείσουμε δύο;
ΙΩΑΝΝΗΣ ΘΕΟΦΥΛΑΚΤΟΣ: Υπάρχουν και τρόποι να παραμείνουν, απλώς όχι πανελλαδικής εμβέλειας και γενικού περιεχομένου.
ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ (Μάρτυς): Καλά, θα τα βρείτε εσείς αυτά, αλλά νομίζω ότι γίνεται μια υπερβολική μάχη, η οποία στο τέλος θα είναι εις βάρος. Δηλαδή, θέλω να σας υπενθυμίσω ιστορικά ότι η απόπειρα δημιουργίας φιλικών μέσων ενημέρωσης είναι η λαιμητόμος για κάθε κυβέρνηση. Υπενθυμίζω ότι η κυβέρνηση Κοσκωτά…
ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΚΟΖΟΜΠΟΛΗ-ΑΜΑΝΑΤΙΔΗ: Εσείς θεωρείτε ότι αυτό γίνεται τώρα;
ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΦΑΜΕΛΛΟΣ (Πρόεδρος της Επιτροπής): Μην διακόπτετε τον κ. Θεοφύλακτο.
ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ (Μάρτυς): Υπενθυμίζω την περίπτωση Κοσκωτά και την κυβέρνηση, όπου η απόπειρα δημιουργίας φιλικού ομίλου ήταν η καταστροφή της.
ΙΩΑΝΝΗΣ ΘΕΟΦΥΛΑΚΤΟΣ: Μην συγκρίνουμε. Ένας διαγωνισμός που έγινε και πήρε την πρώτη άδεια ο ΣΚΑΪ, για τον οποίο έλεγαν…
ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ (Μάρτυς): Έκανα μια ιστορική αναδρομή. Σας λέω ότι η απόπειρα δημιουργίας…
ΙΩΑΝΝΗΣ ΘΕΟΦΥΛΑΚΤΟΣ: Δεν δέχομαι τη σύνδεση.
ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ (Μάρτυς): Όχι, αναφέρω τα γεγονότα...
ΙΩΑΝΝΗΣ ΘΕΟΦΥΛΑΚΤΟΣ: Δεν δέχομαι την ερμηνεία.
ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ (Μάρτυς): Δεν έκανα σύγκριση.
ΙΩΑΝΝΗΣ ΘΕΟΦΥΛΑΚΤΟΣ: Ε, πώς;
ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ (Μάρτυς): Το αποσύρω. Δεν έκανα σύγκριση, λέω όμως ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μπερδευτεί, όπως και σε άλλα θέματα, ήταν ενάντια στα καθεστωτικά Μέσα και απ’ αυτό πήγε πάνω του.
ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΦΑΜΕΛΛΟΣ (Πρόεδρος της Επιτροπής): Σας ρωτούν για τα δάνεια του ομίλου σας, κύριε Αναστασιάδη, όχι για το τι έχει κάνει...
ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ (Μάρτυς): Με ρώτησε, τι να κάνω;
ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΦΑΜΕΛΛΟΣ (Πρόεδρος της Επιτροπής): Συνεχίστε, κύριε Θεοφύλακτε.
ΙΩΑΝΝΗΣ ΘΕΟΦΥΛΑΚΤΟΣ: Αναφερθήκατε, λέγοντας ότι τώρα τελευταία γίνονται θεσμικές ανατροπές. Επειδή είστε και νομικός…
ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ (Μάρτυς): Δεν είμαι.
ΙΩΑΝΝΗΣ ΘΕΟΦΥΛΑΚΤΟΣ: Δεν είστε νομικός;
ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ (Μάρτυς): Δεν είμαι νομικός.
ΙΩΑΝΝΗΣ ΘΕΟΦΥΛΑΚΤΟΣ: Έτσι ήξερα. Εκπροσωπείτε, όμως, και έναν θεσμό, που είναι η δημοσιογραφία, η τέταρτη εξουσία. Πιστεύετε ότι λειτουργούσαν ικανοποιητικά οι θεσμοί; Έριξαν τη χώρα στα βράχια, κύριε Αναστασιάδη, πτώχευσαν τους Έλληνες πολίτες. Δεν έπρεπε να έρθουν ξανά στη θέση τους, να λειτουργήσουν σωστά; Προφανώς δεν λειτουργούσαν σωστά, για να πτωχεύσουν οι πολίτες.
ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ (Μάρτυς): Είναι προφανές ότι δεν λειτουργούσαν σωστά, για να πάει η χώρα στα βράχια…
ΙΩΑΝΝΗΣ ΘΕΟΦΥΛΑΚΤΟΣ: Δεν πρέπει να διορθωθούν;
ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ (Μάρτυς): Θα έπρεπε, όμως, όλοι κάποια στιγμή να είμαστε έντιμοι μεταξύ μας -εννοώ όλες οι πλευρές- να πούμε ότι και οι άλλοι οι οποίοι πήραν τη χώρα από τα βράχια και την πήγαν παραμέσα, στις ξέρες, όπως την πήγε ο κ. Βαρουφάκης, φτάνοντας τον Πρωθυπουργό σε δραματικά αδιέξοδα, τα οποία τα έλυσε -πρέπει να πω- επιτυχώς ο κ. Τσίπρας, αυτός ο άνθρωπος ευθύνεται όσο και οι κυβερνήσεις και απορώ γιατί δεν δέχεστε την εξέταση του κ. Βαρουφάκη από μια επιτροπή.
ΙΩΑΝΝΗΣ ΘΕΟΦΥΛΑΚΤΟΣ: Τώρα είναι άλλα τα ζητήματα.
ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΦΑΜΕΛΛΟΣ (Πρόεδρος της Επιτροπής): Νομίζω ότι έχετε υπερβεί τον ρόλο σας.
Συνεχίστε, κύριε Θεοφύλακτε.
ΙΩΑΝΝΗΣ ΘΕΟΦΥΛΑΚΤΟΣ: Πείτε μου, κύριε Αναστασιάδη, όσον αφορά το ζήτημα που προέκυψε με τα 5 εκατομμύρια που βρέθηκαν στους λογαριασμούς σας και έφτασε η υπόθεση στο Ελεγκτικό Συνέδριο, μήπως προερχόντουσαν από τα δάνεια που πήρε η εταιρεία σας;
ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ (Μάρτυς): Όχι, ουδεμία σχέση μπορεί να είχε, γιατί προϋπήρχε. Ήταν χρονικά προηγούμενο. Ουδεμία σχέση είχε. Αυτό προϋπήρχε. Ήταν από δικά μου έσοδα. Τα δάνεια που λέτε ήταν μετά από αυτό το γεγονός.
ΙΩΑΝΝΗΣ ΘΕΟΦΥΛΑΚΤΟΣ: Δεν είχε καμία σχέση. Αναφέρετε ότι δεν τελεσιδίκησε, ενώ από δημοσιεύματα…
ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ (Μάρτυς): Σας λέω ότι έχω απαλλαγή με βούλευμα.
ΙΩΑΝΝΗΣ ΘΕΟΦΥΛΑΚΤΟΣ: Ποινικά. Αλλά στο Ελεγκτικό Συνέδριο 30 Ιουνίου τελεσιδίκησε.
ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ (Μάρτυς): Σας λέω ότι έχω απαλλαγεί. Πήγα στην εφορία, πλήρωσα κοντά 2 εκατομμύρια, πήγα στο πόθεν έσχες, το οποίο ξέρετε πόσο αυστηρό είναι και αναγνώρισε αμέλεια, τι άλλο να σας πω; Άμα θέλουν να βρεθούν και άλλα δικαστήρια, εδώ είμαστε.
ΙΩΑΝΝΗΣ ΘΕΟΦΥΛΑΚΤΟΣ: Είχατε μια επιστολή προς την ALPHA BANK στις 29-9 με την οποία ανέλαβε το «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» υποχρέωση να εξοφλεί τα δάνεια. Υποσχετική επιστολή, στην οποία όμως δεν αναφέρονται ημερομηνίες. Δεν λέει πότε είναι οι δόσεις, οι ημερομηνίες. Πώς έγινε αυτό; Πώς το προτείνατε και πώς το δέχθηκε η τράπεζα; Υπάρχουν άλλες εταιρείες που να…
ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ (Μάρτυς): Αυτό το ερώτημα διατυπώθηκε και πριν και νομίζω ότι απαντήθηκε. Πρέπει να πρόκειται για μια πολύ μικρή οφειλή, η οποία προφανώς τακτοποιήθηκε άμεσα, διότι δεν έχουμε χρέη στην τράπεζα. Είναι ελάχιστα τα χρέη μας.
ΙΩΑΝΝΗΣ ΘΕΟΦΥΛΑΚΤΟΣ: Ήταν μικρό δηλαδή το ποσό, γι’ αυτό.
ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΦΑΜΕΛΛΟΣ (Πρόεδρος της Επιτροπής): Ευχαριστούμε, κύριε Θεοφύλακτε.

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn