Γιάννης Θεοφύλακτος

Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ν. Κοζάνης

English French German Italian Portuguese Russian Spanish

Δικηγορικό γραφείο

Συνέντευξη στην ΕΡΑ Κοζάνης και στον Κώστα Δαβάνη για το θέμα των διοδίων στην Εγνατία, κατόπιν ενημέρωσης των βουλευτών των Π.Ε. από όπου διέρχεται η Εγνατία Οδός με τον Υπουργό, κ. Σπίρτζη:
 
α) Τα ηλεκτρονικά αναλογικά διόδια αποτελούν στόχευση του Υπουργείου, έως το τέλος του 2018, σύμφωνα και με την από 29-5-2017 ΚΥΑ και πρέπει να τα στηρίξουμε. Με την εφαρμογή των ηλεκτρονικών διοδίων, ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΜΕΤΩΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΛΕΥΡΙΚΑ ΔΙΟΔΙΑ.
 
β) προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι η υλοποίηση των μετωπικών και πλευρικών διοδίων στην περιοχή μας ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΛΑΒΕΙ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΘΕΙ, διότι θα προχωρήσει η ηλεκτρονική αναλογική χρέωση (που θα αφορά όλο το εθνικό δίκτυο).
 
γ) η χρέωση ανά χιλιόμετρο θα είναι σημαντικά μικρότερη με την ηλεκτρονική αναλογική χρέωση, ενώ πρέπει να διεκδικήσουμε, τεκμηριωμένα, π.χ. την χωρίς χρέωση διέλευση των μόνιμων κατοίκων της Π.Ε. Κοζάνης εντός της Π.Ε. μας (Κοζάνης) κτλ
 
δ) η Εγνατία Οδός στοίχισε περίπου 7 δις ευρώ στον ελληνικό λαό και είναι απαράδεκτο να την χρησιμοποιούν χωρίς ουσιαστική χρέωση τα ξένα οχήματα.
 
Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn