Γιάννης Θεοφύλακτος

Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ν. Κοζάνης

English French German Italian Portuguese Russian Spanish

Δικηγορικό γραφείο

Συνέντευξη στην ΕΡΑ Κοζάνης και στον Κώστα Δαβάνη παραχώρησε ο Βουλευτής Ν. Κοζάνης (ΣΥΡΙΖΑ), Γιάννης Θεοφύλακτος, με περιεχόμενο το άρτι αποκαλυφθέν σκάνδαλο NOVARTIS.

Ο κ. Θεοφύλακτος, μετά από μελέτη της έως τώρα σχηματισθείσας δικογραφίας, τόνισε τα εξής:

- Πρόκειται σίγουρα για πολιτικό και οικονομικό σκάνδαλο πολύ μεγάλων διαστάσεων, το οποίο προέκυψε μετά από έρευνες ξένων χωρών (ΗΠΑ) και ανταγωνιστριών εταιρειών και ακολούθως έρευνα της ανεξάρτητης ελληνικής Δικαιοσύνης,

- Με το σκάνδαλο αυτό καταληστεύθηκαν τα ασφαλιστικά ταμεία των Ελλήνων πολιτών. "Να ξέρουμε δηλ. τι φταίει που κόπηκαν οι συντάξεις και οι μισθοί", τόνισε με νόημα ο κ. Θεοφύλακτος.

- Βρισκόμαστε σε αναζήτηση εξατομικευμένων ποινικών ευθυνών. Φυσικά ισχύει το τεκμήριο αθωότητας, όμως υπάρχουν ήδη κάποια στοιχεία σε βάρος των εμπλεκομένων 8 πρώην υπουργών και 2 πρώην Πρωθυπουργών. Επίσης υπάρχει εμπλοκή σε πολλά άλλα πρόσωπα του διοικητικού μηχανισμού του χώρου της Υγείας.

- Ήταν εγκληματικό και απαράδεκτο, τόνισε ο κ. Θεοφύλακτος, να γίνεται 'πάρτυ' σε βάρος των ταμείων των Ελλήνων ασφαλισμένων και συνταξιούχων από το παλιό πολιτικό και οικονομικό 'σύστημα' και από πολυεθνική φαρμακοβιομηχανία, ξεπερνάει όμως κάθε νοσηρή φαντασία, το "πάρτυ" αυτό να συνεχιζόταν τα χρόνια των μνημονίων. Τότε δηλ. που το πολιτικό σύστημα με το ένα χέρι έκοβε μισθούς και συντάξεις, με το άλλο συνέχιζε να συναλλάσσεται με παράνομο τρόπο σε βάρος και πάλι του ελληνικού λαού.

- Αναφορικά με τον ισχυρισμό της αντιπολίτευσης για δήθεν "σκευωρία", ο βουλευτής Κοζάνης (ΣΥΡΙΖΑ), Γιάννης Θεοφύλακτος απάντησε ότι "ένας τέτοιος ισχυρισμός προσβάλει βάναυσα τη νοημοσύνη των πολιτών, καθώς είναι πέραν κάθε λογικής και φαντασίας η δήθεν συνωμοσία των αμερικανικών αρχών, του FBE, της αμερικανικής και ελληνικής Δικαιοσύνης μόνο και μόνο για να πλήξουν στελέχη της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ, ενώ αντικείμενο της έρευνάς τους είναι μία πολυεθνική φαρμακοβιομηχανία".

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn