Γιάννης Θεοφύλακτος

Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ν. Κοζάνης

English French German Italian Portuguese Russian Spanish

Δικηγορικό γραφείο

Εφ'όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε ο Βουλευτής Συριζα Ν. Κοζάνης κ. Γιάννης Θεοφύλακτος στον δημοσιογράφο της Ε.Ρ.Α. Κοζάνης κ.Δαβάνη Κων/νο.
 
Στο πρώτο μέρος της συνέντευξης ο κ. Θεοφύλακτος εξήγησε το λόγο της πρόσφατης δημόσιας παρέμβασής του για την κατάργηση της χρέωσης του νερού με εξασθενές χρώμιο στα Δημοτ.Διαμερίσματα του Αγ.Δημητρίου και του Ρυακίου.Πιο συγκεκριμένα τόνισε ότι θεώρησε σωστό να παρέμβει διότι το αίτημα των κατοίκων αυτών είναι σωστό εξαιτίας του ότι συνάδει απόλυτα με τις γενικές αρχές του Δικαίου και της λογικής.
 
Στη συνέχεια ο κ. Θεοφύλακτος ρωτήθηκε σχετικά τόσο για το θέμα των 80 απολυμένων της περιοχής μας στα πρώην σούπερ μάρκετ ''Καρυπίδη'', όσο και το θέμα των καθαριστριών στα σχολεία του Δήμου Κοζάνης. Όσον αφορά στο θέμα των 80 απολυμένων αποκάλυψε την είδηση αυτές τις ημέρες η Υπουργός Εργασίας κ. Αχτσιόγλου υπέγραψε οικονομική ενίσχυση χιλίων ευρώ σε 1.500 ανέργους 40 εκ των οποίων είναι απολυμένοι απο τα σούπερ μάρκετ ''Καρυπίδη'' -όχι όμως της περιοχής μας, για τους οποίους η ενίσχυση αυτή δόθηκε παλαιότερα.Ταυτόχρονα όμως επεσήμανε οτι οι εν λόγω εργαζόμενοι πρέπει να συνεχίσουν τον δικαστικό τους αγώνα μέχρις ότου δικαιωθούν.Παράλληλα ο κ.Θεοφύλακτος δεν παρέλειψε να επεσημάνει το γεγονός ότι τόσα χρόνια ήταν κοινό μυστικό το ότι κρατικοδίαιτοι δήθεν υγιείς επιχειρηματίες εισέπρατταν κέρδη,τα οποία έβγαζαν στο εξωτερικό, και άφηναν χρέη στο δημόσιο,στα ασφαλιστικά ταμεία και στους εργαζομένους. Και βέβαια τέτοιου είδους συμπεριφορές έγιναν εξαιτίας της νομοθεσίας που ίσχυε ως τώρα και της αδράνειας της κεντρικής διοίκησης.
 
Όσον αφορά στο θέμα των καθαριστριών του Δήμου Κοζάνης ανέφερε ότι το ζήτημα των πληρωμών τους οδεύει ολοταχώς προς λύση, ενώ διαβεβαίωσε ότι την καινούρια χρονιά ο σχεδιασμός θα είναι καλύτερος και για τις εργαζόμενες καθαρίστριες και για τα παιδιά που φοιτούν στα σχολεία. Σχετικά με τις εργολαβίες δήλωσε ότι βούληση της Κυβέρνησης είναι να καταργηθούν σταδιακά στο χώρο της καθαριότητας στο δημόσιο τομέα, αφού είχαν ταυτιστεί με την αδιαφάνεια,την κακοδιαχείριση και τις συνθήκες δουλείας για τους εργαζομένους. Η Κυβέρνηση, όπως ανέφερε, επιδιώκει την απευθείας σχέση με τον εργαζόμενο κάτι που θα έχει θετικό αποτέλεσμα τόσο στη τσέπη του εργαζόμενου όσο και στις συνθήκες εργασίας του.
 
Το τελευταίο μέρος της συνέντευξης απασχόλησε η εκδήλωση την οποία θα διοργανώσει η ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης με κεντρικό ομιλητή τον κ.Θεοφύλακτο καθώς και με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο των ΑΝ.ΕΛ. κ. Παπαχριστόπουλο την Κυριακή 18/3/2018 και ώρα 12.00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου Κοζάνης (παλιά Νομαρχία) με θέμα τα σκάνδαλα στο χώρο της υγείας. Οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να πληροφορηθούν τον τρόπο με τον οποίο κάποιοι κατάφερναν να διαφύγουν και να ''φορτώνουν'' δισεκατομμύρια ευρώ στις πλάτες του Ελληνικού λαού.
 
Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn