Γιάννης Θεοφύλακτος

Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ν. Κοζάνης

English French German Italian Portuguese Russian Spanish

Δικηγορικό γραφείο

Με το σκάνδαλο NOVARTIS ξεκίνησε τη ραδιοφωνική του συνέντευξη στον δημοσιογράφο του ALFA 989 Πέτρο Κουσουλό, ο Βουλευτής Συριζα Κοζάνης Γιάννης Θεοφύλακτος. Πιο συγκεκριμένα ο κ.Θεοφύλακτος τόνισε ότι είναι μονόδρομος η αποστολή του σχετικού φακέλου στην Ελληνική δικαιοσύνη προκειμένου να αποφευχθεί παραγραφή των τυχόν αδικημάτων καθόσον η Βουλή δεσμεύεται απο τον επαίσχυντο νόμο Βενιζέλου ''περί ευθύνης Υπουργών''.Αντικρούοντας επίσης τους ισχυρισμούς της αντιπολίτευσης για σπίλωση πολιτικών προσώπων χωρίς στοιχεία αναρωτήθηκε:''Μήπως και στο FBI υποστηρίζουν το Συριζα'';Η υπόθεση θα ερευνηθεί με σοβαρότητα και σε βάθος για να μάθει ο κόσμος γιατί κόπηκαν οι μισθοί και οι συντάξεις του και φτάσαμε σαν χώρα εδώ που φτάσαμε.Η αποχώρηση των βουλευτών της αντιπολίτευσης απο την Εξεταστική έγινε γιατί η πιθανή εξατομικευμένη ευθύνη θα οδηγούσε ενδεχομένως στη διάσπαση της κοινοβουλευτικής τους ομάδας αφού κάποιοι εξ αυτών δεν θα ακολουθούσαν την γραμμή του κόμματός στους για ορισμένα πρόσωπα που φέρονται ότι εμπλέκονται στην υπόθεση.

Στη συνέχεια της συνέντευξης ο κ. Θεοφύλακτος ανέφερε ότι η έρευνα της Εξεταστικής επιτροπής επεκτείνεται γενικά στο χώρο του φαρμάκου και έχει ήδη οδηγήσει στα πρώτα αποτελέσματα όπως η κακοδιαχείριση που προκύπτει στο ΚΕΕΛΠΝΟ. Η έρευνα αυτή θα συνεχιστεί στοχευμένα σε περιοδούς κατά τις οποίες οι δαπάνες στην Υγεία κατα το παρελθόν παρουσίασαν αναίτια αύξηση.
Τέλος ο κ. Θεοφύλακτος ρωτήθηκε σχετικά με την πορεία της διαπραγμάτευσης για τον όνομα της και την πρόταση Ζάεφ για ΄΄Μακεδονία του Ίλιντεν΄΄.Ανέφερε οτι η διαπραγμάτευση συνεχίζεται με εκατέρωθεν προτάσεις. Η συνταγματική αναθεώρηση και το erga omnes αποτελούν βασικούς πυλώνες της Ελληνικής πλευράς.
 
 
 
Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn