Γιάννης Θεοφύλακτος

Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ν. Κοζάνης

English French German Italian Portuguese Russian Spanish

Δικηγορικό γραφείο

Στα τέλη Αυγούστου τελειώνει ο 'γολγοθάς' των Ελλήνων πολιτών.Οι Έλληνες με στερήσεις, κόπους και θυσίες τελικά τα κατάφεραν.
Στα μνημόνια μπήκαμε εξαιτίας λάνθασμένων επιλογών των παλαιών πολιτικών δυνάμεων ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ.
Παρόλα τα εμπόδια στεκόμαστε πλέον μόνοι στα πόδια μας. Όσοι,λόγω μιζέριας,'βλέπουν' επιπλέον μνημόνια υποτιμούν τις προσπάθειες του Ελληνικού λαού.
Η Κυβέρνηση αναγκάστηκε να πάρει δύσκολα μέτρα πάντοτε όμως με γνώμονα το συμφέρον των αδυνάτων συμπολιτών μας.
Το τέλος των μνημονίων δεν σημαίνει ότι πάμε απευθείας στον 'παράδεισο'.Η χώρα όμως πορεύεται πλέον μόνη της και αποφασίζει η ίδια χωρίς ξένους 'δερβέναγες'. Π.χ. οι συντάξεις χηρείας: Η συγκεκριμένη άδικη απόφαση επιβλήθηκε στη χώρα μας απο τους δανειστές.Απο τον Αύγουστο όμως και μετά η Ελλάδα θα μπορεί να αποφασίζει μόνη της,ανάλογα πάντα με τις οικονομική της κατάσταση,για το αν θα παίρνονται ή όχι τέτοια μέτρα.Κάτι αντίστοιχο θα συμβεί και με τις συντάξεις: Το ΔΝΤ εντελώς παράλογα ζήτησε στη 2η αξιολόγηση τη μείωσή τους.Το φθινόπωρο όμως η Κυβέρνηση θα είναι σε θέση να εξετάσει αν μπορεί να αναβάλει ή και ακόμα να καταργήσει και αυτό το μέτρο.
Όσον αφορά το θέμα το Σκοπίων υπάρχει κατανόηση για τη συναισθηματική φόρτιση των συμπολιτών μας πλην όμως ήταν μια ευκαιρία που δεν έπρεπε να πάει χαμένη,όπως γινόταν στο παρελθόν, με αποτέλεσμα όλοι να τους αποκαλούν σκέτο Μακεδονία.
Δημοψήφισμα στην Ελλάδα δεν μπορεί να γίνει γιατί το θέμα αφορά την ονομασία άλλου κράτους.
Σχετικά με το θέμα των δυο Ελλήνων στρατιωτών,που αδίκως κρατούνται τόσο καιρό στην Τουρκία,πετύχαμε στην πρόσφατη σύνοδο του ΟΑΣΑ,με τη συνδρομή και άλλων κρατών, να καταδικαστεί η Τουρκία για τη συγκεκριμένη της συμπεριφορά.
Τέλος, όσον αφορά το οξύτατο δημογραφικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα μας, οι τελευταίοι που φταίνε είναι οι νέοι άνθρωποι γιαυτό και είναι στις προτεραιότητες της Κυβέρνησης η τόνωση της οικογένειας με τη λήψη άμεσων μέτρων υποστήριξης.
 
Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn