Γιάννης Θεοφύλακτος

Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ν. Κοζάνης

English French German Italian Portuguese Russian Spanish

Δικηγορικό γραφείο

Δευτερολογία του Εισηγητή της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Θεοφύλακτου.

Η δευτερολογία αφορά την τροπολογία του Υπουργού, κ. Παππά, αναφορικά με τις άδειες των ΜΜΕ.
Τα πρακτικά έχουν ως εξής:

ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Αναστασία Χριστοδουλοπούλου): Κύριε Θεοφύλακτε, έχετε τον λόγο για δύο λεπτά. Παρακαλώ να σεβαστείτε τον χρόνο.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΘΕΟΦΥΛΑΚΤΟΣ: Ευχαριστώ, κυρία Πρόεδρε. Θα είμαι σύντομος.

Πραγματικά, επειδή αφορά τις Ελληνίδες και τους Έλληνες και τα πράγματα είναι απλά, θα μιλήσω και εγώ για την τροπολογία του κ. Παππά, γιατί ως εισηγητής στην αρχή αναφέρθηκα στο υπό ψήφιση νομοσχέδιο. Τα πράγματα είναι απλά και τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Ας ακούσουν, λοιπόν, οι Ελληνίδες και οι Έλληνες και ας διαλέξουν, γιατί πολιτική σημαίνει επιλογή, «διαλέγω».

Από τη μία έχουμε πολιτικές δυνάμεις που στηρίζουν το σημερινό καθεστώς των ΜΜΕ, το σάπιο, όπως το ονομάζει ο λαός, αυτό όπου είναι καταχρεωμένες οι επιχειρήσεις, είναι με προσωρινές άδειες. Ακόμα και ένα ψιλικατζίδικο να ανοίξει ο τελευταίος Έλληνας χρειάζεται άδεια και χρειάζεται να πληρώσει, και τόσα χρόνια, είκοσι πέντε χρόνια εκείνοι δεν έχουν πληρώσει δεκάρα τσακιστή και τις έχουν καταχρεώσει τις επιχειρήσεις τους. Οι ίδιοι ως άτομα οι επιχειρηματίες ή οι μεγαλοδημοσιογράφοι –όχι οι πολλοί δημοσιογράφοι- έχουν πλουτίσει από αυτά και έχουν βγάλει τα χρήματά τους στο εξωτερικό και εμπαίζουν τους Έλληνες πολίτες. Υπάρχουν πολιτικές δυνάμεις, λοιπόν, που θέλουν να διαιωνίζεται αυτό το καθεστώς και λένε ότι θα είναι πολιτικός μας τάφος –άκουσον, άκουσον!- εμείς να προσπαθούμε να το αλλάξουμε.

Από την άλλη, υπάρχουν οι υγιείς πολιτικές δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ που θέλουν να βάλουν τάξη και νομιμότητα σε αυτό το σάπιο καθεστώς της τέταρτης εξουσίας. Μιλάμε για θεσμική τέταρτη εξουσία. Τα τηλεοπτικά κανάλια δεν είναι απλές επιχειρησούλες, για να πούμε «ε, σήμερα έτσι, αύριο αλλιώς». Είναι συνταγματικά κατοχυρωμένη, τέταρτη –θεωρείται- εξουσία, γιατί ελέγχει τις άλλες τρεις.

Αυτό προσπαθεί να κάνει η Κυβέρνηση και ας διαλέξει ο ελληνικός λαός με ποιανού το μέρος είναι. Μετρηθήκαμε μία φορά σε αυτά τα ζητήματα και φάνηκε ότι έχασαν την επιρροή τους τα κανάλια, γιατί είχαν και έχουν φοβερή επιρροή. Μετρηθήκαμε στο Δημοψήφισμα. Κι αν χρειαστεί, θα ξαναμετρηθούμε. Ας μην ξεγελιέται ο ελληνικός λαός από τις σειρήνες τους (των καναλιών) και ας διαλέξει σωστά.

Ευχαριστώ.

(Χειροκροτήματα από την πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ)

 

Με εκτίμηση,

Από το γραφείο τύπου

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn