Γιάννης Θεοφύλακτος

English French German Italian Portuguese Russian Spanish

Καλεσμένος την Τρίτη 4/6/19 ήταν ο Βουλευτής (ΣΥΡΙΖΑ) Ν. Κοζάνης κ. Γιάννης Θεοφύλακτος, μαζί με τον Αντιπρόεδρο της ΝΔ κ. Άδωνι Γεωργιάδη από το τηλεοπτικό κανάλι ACTION 24 και την εκπομπή ''Brainstorming''

Ο Γιάννης Θεοφύλακτος τόνισε πως “με νόμο του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα 2,5 εκατομμύρια ανασφάλιστοι έχουν δωρεάν πρόσβαση στην υγεία”.

Τότε ο Άδωνις Γεωργιάδης, Αντιπρόεδρος της Ν.Δ. και πρώην Υπουργός Υγείας σημείωσε πως “αυτό συνέβη με δικό μου νόμο”.Όμως ο κ. Θεοφύλακτος του επεσήμανε ότι με το νόμο της Ν.Δ. οι ανασφάλιστοι χρεωνόντουσαν όλο το κόστος νοσηλείας στην Εφορία, με ό,τι αυτό συνεπαγόταν (προσαυξήσεις, τόκοι κτλ).

Περαιτέρω, ο κ. Θεοφύλακτος ανέφερε ότι “η Προκήρυξη για την πρόσληψη των 10.000 εκπαιδευτικών καλύπτει μία πραγματική ανάγκη, καθώς έχει πολλά χρόνια να γίνουν προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών, κάτι που παραδέχεται και ο Άδωνις Γεωργιάδης, συνεπώς δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να το χαρακτηρίζει ως δήθεν κάτι 'πρόστυχο' “

Οι εθνικές εκλογές αφορούν το μέλλον, συνέχισε ο κ. Θεοφύλακτος. Όμως και το παρελθόν δίνει δείγματα γραφής. Και τα δείγματα γραφής της Ν.Δ. είναι ότι χρεοκόπησε την χώρα, μας έβαλε στα μνημόνια, έκοψε μισθούς και συντάξεις κτλ. Όμως το λάθος μας είναι ακριβώς ότι κολλήσαμε στο παρελθόν, όπου είναι και το προνομιακό μας πεδίο, ενώ πρέπει να εστιάσουμε στο μέλλον, όπου και εκεί το δικό μας πρόγραμμα δημιουργεί μία καλύτερη Ελλάδα, ενώ το πρόγραμμα της Ν.Δ. μας οδηγεί στα λάθη του παρελθόντος. Γιατί λοιπόν ο κ. Μητσοτάκης αρνείται συνεχώς την προγραμματική αντιπαράθεση με τον Πρωθυπουργό; Γιατί ο κ. Μητσοτάκης δεν θέλει να μάθουν οι Έλληνες πολίτες τι σκοπεύει να κάνει με τα εργασιακά; Γιατί ο κ. Μητσοτάκης δεν μας παρουσιάζει τα σχέδια του για τις συντάξεις;

- Σύμφωνα με το Σύνταγμα μας η Βουλή εξακολουθεί να λειτουργεί και τα νομοσχέδια που θα ψηφιστούν ρυθμίζουν σημαντικά κοινωνικά θέματα και προβλήματα τα οποία έπρεπε να διευθετηθούν.

- H ενσωμάτωση στα επικείμενα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ υποψηφίων οι οποίοι στο παρελθόν υπήρξαν μέλη ή στελέχη του ΠΑΣΟΚ,των ΑΝΕΛ και της ΔΗΜΑΡ σηματοδοτεί το άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ προς ένα μέρος της κοινωνίας το οποίο νιώθει την ανάγκη να συστρατευθεί στην προσπάθεια που κάνει όλος ο προοδευτικός χώρος για να αποτραπεί η λαίλαπα που περιμένει τους Έλληνες εργαζομένους αν εκλεγεί ο κ. Μητσοτάκης.

Στα τέσσερα χρόνια της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ έγιναν πολλά. Μένουν όμως να γίνουν πολλά περισσότερα για να συνειδητοποιήσουν όλοι οι Έλληνες πλέον ότι τα μνημόνια των Κυβερνήσεων ΝΔ - ΠΑΣΟΚ αποτελούν οριστικά παρελθόν.

Καλεσμένος στο “Αποκαλυπτικό δελτίο” στο τηλεοπτικό κανάλι NEO EPSILON ήταν στις 29/5/2019 ο Βουλευτής (ΣΥΡΙΖΑ) Ν. Κοζάνης κ. Γιάννης Θεοφύλακτος. Επίσης καλεσμένοι στην εκπομπή ήταν από το “ΠΟΤΑΜΙ” ο Αντιπρόεδρος, Γιώργος Μαυρωτάς και η βουλευτής (ΝΔ) Β΄ Αθηνών κα Ράπτη Ζωή.

Ο κ. Θεοφύλακτος συνομιλώντας με τους δημοσιογράφους κύριο Παπαγιάννη και κυρία Σκίτζη εξέφρασε σε γενικές γραμμές τις παρακάτω τοποθετήσεις όσον αφορά τα αποτελέσματα των πρόσφατων εκλογικών αναμετρήσεων εν όψει και των βουλευτικών εκλογών:

- Ο ΣΥΡΙΖΑ ηττήθηκε στις ευρωεκλογές κυρίως γιατί δεν διαχειρίστηκε σωστά στον τομέα της επικοινωνίας την έξοδο απο τα μνημόνια αλλά και το θέμα της συμφωνίας των Πρεσπών. Το μεν πρώτο συνέβη με επιτυχία αλλά οι πολίτες (κυρίως η μεσαία τάξη) δεν πρόλαβαν με ευθύνη της Κυβέρνησης να το αντιληφθούν αυτό στην τσέπη τους. Αναφορικά με τη συμφωνία των Πρεσπών δεν έγινε η σωστή ενημέρωση στους πολίτες (με ευθύνη δική μας, τόνισε ο κ. Θεοφύλακτος) για το ότι η ΝΔ αλλά και τα υπόλοιπα κόμματα συμφωνούν με την ονομασία ''Βόρεια Μακεδονία'' (ασχέτως με τις διαφωνίες τους στα επιμέρους θέματα). Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να επωμισθεί αποκλειστικά η Κυβέρνηση το πολιτικό κόστος της συμφωνίας. Ίσως έπρεπε να εμπλακούν από την αρχή στο εθνικό αυτό θέμα και η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ.

- Ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά διατηρεί ένα 23-24% ποσοστό που τον ανάγει στον κύριο φορέα εκπροσώπησης των αριστερών-κεντροαριστερών-προοδευτικών δυνάμεων στην Ελλάδα. Στο χέρι του είναι από εδώ και στο εξής να καταφέρει να σηκωθεί, να δείξει ότι έμαθε το μάθημά του και να διεκδικήσει την εξουσία απέναντι σε μια Ν.Δ., η οποία παραμένει η ίδια τόσο στις ιδέες όσο και στα πρόσωπα. Αυτά δηλαδή τα χαρακτηριστικά που με ΝΔ - ΠΑΣΟΚ οδήγησαν τη χώρα στην πτώχευση και την καταστροφή. Η Κυβέρνηση μόλις βρήκε την πρώτη ευκαιρία ψήφισε μέτρα ανακούφισης των πιο αδύναμων συμπολιτών μας. Ο χρόνος όμως εκτός μνημονίων ήταν δυστυχώς πολύ λίγος για να προλάβουν να επωφεληθούν οι περισσότεροι Έλληνες με αποτέλεσμα αυτό να αποτυπωθεί στην κάλπη.

- Είναι πλέον η ώρα ο ΣΥΡΙΖΑ να εκπέμψει με τον προγγραμματικό του λόγο το σήμα ότι η ανάταξη της μεγάλης μεσαία τάξης και η ανάπτυξη στη χώρα μας μπορούν να επιτευχθούν με τις δικές μας προτάσεις και όχι με τη ΝΔ που στελέχη της (Βρούτσης, Ξαφά, Στουρνάρας) άρχισαν ήδη να διαρρέουν άκρως απειλητικά μηνύματα προς τους εργαζόμενους. Η δήθεν φιλελεύθερη ΝΔ δεν το κρύβει ότι το πρόγραμμά της περιέχει αυτούσιες πολιτικές του ΔΝΤ όπως περικοπή συντάξεων, κατάργηση των 120 δόσεων κ.α.

Ο μεσαίος και κεντροαριστερός χώρος είναι εκεί για να τον εμπνεύσει ξανά ο ΣΥΡΙΖΑ η μεγάλη δηλαδή προοδευτική παράταξη η οποία έβγαλε τη χώρα απο τα δόντια του ΔΝΤ, μείωσε την ανεργία και έδωσε στους φτωχοποιημένους Έλληνες τη δυνατότητα να ελπίζουν για το μέλλον τους.

Γιάννης Θεοφύλακτος στο OpenTV: «Κάναμε την αυτοκριτική μας ώστε να μάθουμε από τα λάθη του δυσμενούς αποτελέσματος και πάμε δυνατά στη μάχη των εθνικών εκλογών» και:

«Ο κόσμος δεν φταίει ποτέ για το πώς ψηφίζει. Εμείς φταίμε που δεν δείξαμε αυτά που έπρεπε».

Καλεσμένος στο κανάλι OPEN και στην εκπομπή ''Ώρα Ελλάδος'' ήταν ο Βουλευτής (ΣΥΡΙΖΑ) Κοζάνης κ. Γιάννης Θεοφύλακτος την Πέμπτη 30/5/19. Επίσης καλεσμένος στην εκπομπή ήταν ο Βουλευτής (ΝΔ) κ. Οικονόμου Βασίλειος.

Ο κ. Θεοφύλακτος συνομιλώντας με τους δημοσιογράφους κ. Κάντζου και κ. Γιακουμή διατύπωσε συνοπτικά τις εξής απόψεις:

 - Αποτέλεσμα Ευρωεκλογών:

Το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών δεν ήταν το αναμενόμενο. Έφταιξε που ο ΣΥΡΙΖΑ εστίασε κυρίως στο παρελθόν και όχι στο μέλλον με συνέπεια να μην μπορέσει να εμπνεύσει τους ψηφοφόρους. Επιπλέον καθυστέρησε την ανάταξη της μεσαίας τάξης, επειδή η Κυβέρνηση έπρεπε να πρώτα να ασχοληθεί με τους συμπολίτες μας οι οποίοι βρισκόταν λόγω της κρίσης στα όρια της εξαθλίωσης. Αμέσως μετά όμως έπρεπε να ασχοληθούμε με τη μεσαία τάξη, κάτι που δεν πράξαμε.

Στο θέμα της συμφωνίας των Πρεσπών δεν έγινε η σωστή ενημέρωση στους πολίτες (με ευθύνη δική μας, τόνισε ο κ. Θεοφύλακτος) για το ότι η ΝΔ αλλά και τα υπόλοιπα κόμματα συμφωνούν με την ονομασία ''Βόρεια Μακεδονία'' (ασχέτως με τις διαφωνίες τους στα επιμέρους θέματα). Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να επωμισθεί αποκλειστικά η Κυβέρνηση το πολιτικό κόστος της συμφωνίας. Ίσως έπρεπε να εμπλακούν από την αρχή στο εθνικό αυτό θέμα και η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει το συντομότερο δυνατό να παρουσιάσει με κάθε λεπτομέρεια το πρόγραμμά του για την επόμενη μέρα προκειμένου να φανούν οι διαφορές του με τη ΝΔ και το πού θα οδηγηθεί η χώρα αν κυβερνήσει η Ν.Δ. και ο κ. Μητσοτάκης.

- Θητεία ανώτατων δικαστών:

H Δικαιοσύνη πρέπει και θα παραμείνει ανεξάρτητη. H NΔ διαφωνεί με τις επιλογές που της προτείνει η Κυβέρνηση εξαιτίας του ότι πολλά στελέχη και υποστηρικτές της έχουν ανοιχτές υποθέσεις με τη δικαιοσύνη. Οι Έλληνες δικαστές και εισαγγελείς δεν πρόκειται ποτέ να γίνουν υποχείριο κανενός και θα συνεχίσουν απερίσπαστοι να ασκούν το λειτούργημά τους για την εξυγίανση του δημόσιου βίου της χώρας.