Γιάννης Θεοφύλακτος

English French German Italian Portuguese Russian Spanish

Ραδιοφωνικές συνεντεύξεις για τα φλέγοντα ζητήματα των κόκκινων δανείων και της Αναθεώρησης του Συντάγματος παραχώρησε ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης κ. Γιάννης Θεοφύλακτος στους ραδιοφωνικούς σταθμούς "Στο Κόκκινο" και στην ΕΡΑ Κοζάνης.

Ο κ. Θεοφύλακτος τόνισε πως η Κυβέρνηση, αφού κατάφερε να βγάλει τη χώρα από τα μνημόνια, ρίχνει πλέον το βάρος στα καθημερινά προβλήματα των Ελλήνων.

Α) Προστασία α΄ λαϊκής κατοικίας:

Για το νέο νόμο, που ψηφίζεται άμεσα αντικαθιστώντας το άρθρο 9 του νόμου Κατσέλη/ Σταθάκη, σημείωσε πως μπορούν πλέον να υπαχθούν όσοι συμπολίτες μας έχουν κόκκινο ενυπόθηκο δάνειο και δεν έχουν κάνει χρήση του προηγούμενου νόμου ή απορρίφθηκε για οποιονδήποτε λόγο η αίτησή τους.

Ο κ. Θεοφύλακτος επιβεβαίωσε την πρόθεση της Κυβέρνησης να προστατευτούν περισσότερα από το 80% των κόκκινων δανείων με εξασφάλιση στην α΄ κατοικία και τούτο θα γίνει διότι το όριο της αξίας της α΄ κατοικίας θα είναι υψηλό (θα φτάσει τις 250.000€). Αυτό εξυπηρετεί απόλυτα την Κοζάνη και την Δυτική Μακεδονία, αφού οι χαμηλές αξίες των ακινήτων οδηγούν τελικά στο να προστατευτεί το σύνολο των κατοικιών.

Στο νέο νόμο εντάσσονται και όσοι συμπολίτες μας αναγκάστηκαν να υποθηκεύσουν την πρώτη τους κατοικία έχοντας λάβει δάνειο για επιχειρηματικές ανάγκες. Τώρα λοιπόν η πρώτη τους κατοικία θα προστατεύεται από το νέο νόμο με ευνοϊκή ρύθμιση του δανείου τους (επιμήκυνση – χαμηλό επιτόκιο – πιθανό κούρεμα ανάλογα με την αξία της κατοικίας).

Όπως επισήμανε ο κ. Θεοφύλακτος, καλό είναι όσοι κατέχουν δικαστική απόφαση για τα δάνειά τους, να συγκρίνουν τα πλεονεκτήματα του παλαιού και του νέου νόμου για να αποφασίσουν με πιο καθεστώς επωφελούνται περισσότερο.

Όσον αφορά τις απαράδεκτες απειλές των εισπρακτικών εταιρειών, ο κ. Θεοφύλακτος προέτρεψε όσους δανειολήπτες δέχονται παράνομες πιέσεις από τέτοιες εταιρείες, να καταγγέλλουν τα περιστατικά στον τηλεφωνικό αριθμό 1520 ή στο ΚΕΠΚΑ Κοζάνης.

Β) Αναθεώρηση Συντάγματος:

Αναφορικά με την Αναθεώρηση του Συντάγματος, ο κ. Θεοφύλακτος κάλεσε τους πολίτες να εντοπίσουν τις διαφορές μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Δημοκρατίας, δίνοντας έμφαση στις προτάσεις των δύο κομμάτων για τα θεμελιώδη ζητήματα:

“Εάν ο κόσμος ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ και Αλέξη Τσίπρα, τότε θα βελτιωθεί το Σύνταγμα σε κρίσιμα σημεία, συγκεκριμένα:

* θα προστατευτεί το νερό και η ηλεκτρική ενέργεια ως δημόσια αγαθά,

* θα προστατευτεί συνταγματικά το δικαίωμα στην υγεία και το ελάχιστο αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης,

* θα καταργηθεί η ασυλία των Υπουργών, θα οριστούν περιορισμένες θητείες για τους βουλευτές, ο Πρωθυπουργός θα πρέπει να είναι βουλευτής, θα αποσυνδεθεί η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας από τη διάλυση της Βουλής” κτλ,

τόνισε ο κ. Θεοφύλακτος.

Η συνέντευξη στο ράδιο “Στο Κόκκινο”

Και η συνέντευξη στην ΕΡΑ Κοζάνης

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn