Γιάννης Θεοφύλακτος

English French German Italian Portuguese Russian Spanish

Δικαίωση του Γιάννη Θεοφύλακτου, Βουλευτή Ν. Κοζάνης (ΣΥΡΙΖΑ), μετά και από όσα ανέφερε στην ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής, αποτελούν οι κακουργηματικές διώξεις σε 115 στελέχη τραπεζών και κομματικά στελέχη ΝΔ – ΠΑΣΟΚ από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Χαρακτηριστικά ο κ. Θεοφύλακτος απευθυνόμενος και στους 'κόκκινους' και στους 'πράσινους' Έλληνες δανειολήπτες αναφέρθηκε στους χειρότερους κακοπληρωτές της χώρας: Τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. “Αυτά τα δύο κόμματα έχουν πάρει συνολικά δάνειαπάνω από 400 εκατομμύρια ευρώ! Αυτά τα δάνεια παραμένουν έως και σήμερα απλήρωτα!” Έτσι διαχειρίστηκαν τα οικονομικά τους, γι' αυτό και οι Έλληνες πολίτες δεν πρέπει να τους δώσουν την ευκαιρία να διαχειριστούν της Κυβέρνηση του τόπου ξανά οι ίδιοι αυτοί άνθρωποι.

Ο κ. Θεοφύλακτος ήταν ιδιαίτερα οξύς λέγοντας: “Ποιοι είναι οι πραγματικοί μπαταχτσήδες; Είναι τα στελέχη της που φιγουράρουν στις λίστες Λαγκάρντ και Μπόγιαρντ και όχι ο μικρός δανειολήπτης. Είναι οι καναλάρχες και οι συνεργάτες τραπεζιτών που με πολιτική κάλυψη πήραν δάνεια εκατομμύρια ή εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ με εγγύηση “αέρα”! Και σαν να μη έφτανε αυτό δεν έχουν δώσει ούτε μισό ευρώ πίσω!” Οι κακουργηματικές διώξεις όμως ξεκίνησαν και θα ακολουθήσουν κι άλλες.

'Οι Έλληνες κατά τη δεκαετία του 2000 ήμασταν οι πιο συνεπείς δανειολήπτες στην ΕΕ. Τι έγινε μετά και κοκκίνισαν τα δάνεια τους;' αναρωτήθηκε ο Γιάννης Θεοφύλακτος, δίδοντας αμέσως την απάντηση: “Αυτό που έγινε ήταν ο τετραπλασιασμός της ανεργίας και το κόψιμο μισθών και συντάξεων από τις Κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ που οδήγησε τους απλούς δανειολήπτες σε απόγνωση. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά αυτοί που χρεοκόπησαν τη χώρα είχαν το θράσος να λένε ότι οι απλοί άνθρωποι που πήραν ένα δάνειο είναι μπαταχτσήδες, όταν αυτοί κρύβουν τους πραγματικούς μπαταχτσήδες στους κόλπους τους!”

Ο κ. Θεοφύλακτος αναφέρθηκε στα πολλά θετικά του νέου νόμου για την προστασία της α' κατοικίας:

- Όσοι είναι ήδη ενταγμένοι στο ν. Κατσέλη δεν τους αφορά το νέο νομοσχέδιο,

- ένταξη και των εμπόρων,

- επιμήκυνση της αποπληρωμής,

- μικρότερα επιτόκια,

- μείωση των δόσεων,

- όριο τα 250.000 ευρώ της αντικειμενικής αξίας,

- δάνεια που μεταβιβάστηκαν σε funds δεν επηρεάζονται,

- επαρκείς προθεσμίες,

- η μη συμφωνία να οδηγεί σε δικαστική ρύθμιση,

- δυνατότητα του δανειολήπτη, σε περίπτωση που τρίτος ζητηθεί εκποίηση,να αποδώσει σε 2 χρόνια μόνο ότι θα έπαιρνε η τράπεζα από τον πλειστηριασμό.

Επίσης απευθυνόμενος προς την Ένωση Ελλήνων Τραπεζών τόνισε ότι δεν συμφέρει κανέναν η απένταξη ενός δανειολήπτη, όπως και το ότι θα πρέπει κάποτε να επιβραβευθούν και οι συνεπείς δανειολήπτες.

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn