Γιάννης Θεοφύλακτος

English French German Italian Portuguese Russian Spanish

Σειρά τηλεοπτικών εμφανίσεων είχε τις τελευταίες ημέρες ο ο Βουλευτής Ν. Κοζάνης Γιάννης Θεοφύλακτος (ΣΥΡΙΖΑ), με συνομιλητές του από την πλευρά της Ν.Δ. τους: α) Θ. Φορτσάκη, β) Χ. Θεοχάρη και γ) Κ. Καραγκούνη.

O κ. Θεοφύλακτος αναφερόμενος στις πρόσφατες διώξεις που ασκήθηκαν από τη Δικαιοσύνη σε ΝΔ - ΠΑΣΟΚ για τα δάνεια που πήραν τα προηγούμενα χρόνια με σκανδαλώδεις όρους και παραμένουν ανεξόφλητα τόνισε ότι η Δικαιοσύνη λειτουργεί ανεξάρτητα χωρίς να επηρεάζεται από την οποιαδήποτε Κυβέρνηση. Πρόκειται για ποσά συνολικού ύψους περίπου 400 εκατομμυρίων ευρώ (από 200 εκ. € το κάθε κόμμα), επισήμανε ο κ. Θεοφύλακτος, ο οποίος ήταν μέλος της αρμόδιας Εξεταστικής Επιτροπής για τα δάνεια σε ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.

Υπήρξαν δάνεια τα οποία δόθηκαν στα δυο αυτά κόμματα με εγγύηση τις επιχορηγήσεις που θα έπαιρναν μετά από 10 και πλέον χρόνια!

Υπήρξαν μελλοντικές χρονιές που δόθηκαν ως εγγυήσεις δύο και τρεις φορές σε διαφορετικές τράπεζες!

''Πώς λοιπόν τώρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει να κυβερνήσει μια ολόκληρη χώρα την ώρα που είναι συνυπεύθυνος αυτής της διασπάθισης του δημόσιου χρήματος'' αναρωτήθηκε ο κ. Θεοφύλακτος.

Ο Έλληνας φορολογούμενος πολίτης όπως και ο Έλληνας συνεπής δανειολήπτης έχει κάθε δικαίωμα να μάθει ποιοι είναι οι υπεύθυνοι για τα θαλασσοδάνεια ΝΔ-ΠΑΣΟΚ αλλά και πολλών ΜΜΕ, ενώ το δήθεν σκάνδαλο “Πετσίνη” δεν ήταν παρά αντιπερισπασμός της ΝΔ για να κρύψουν τα αληθινά τους σκάνδαλα.

O κ. Θεοφύλακτος ερωτώμενος σχετικά αναφέρθηκε στη ρύθμιση των επιχειρηματικών δανείων που ψηφίστηκε στο πρόσφατο νομοσχέδιο για την προστασία της α΄κατοικίας. Συγκεκριμένα τόνισε ότι για πρώτη φορά προστατεύονται στην Ελλάδα τα επιχειρηματικά δάνεια. Οι συγκεκριμένοι οφειλέτες είναι περίπου 145.000 συμπολίτες μας. Επίσης ο νέος νόμος δίνει τη δυνατότητα μείωσης των δόσεων αφού θα εφαρμόζονται πλέον:

- Επιμήκυνση των δόσεων.

- Μείωση των επιτοκίων.

- Ενίσχυση του δημοσίου στους αδύναμους δανειολήπτες.

Αναφορικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών επανέλαβε ότι η Κυβέρνηση πέτυχε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα δεδομένων των συνθηκών. Δυστυχώς η αδιαλλαξία των προηγούμενων κυβερνήσεων είχε σαν αποτέλεσμα να χαθεί οριστικά η ονομασία ‘'Σλαβομακεδονία'' και “Σλαβομακεδόνες”. Η συμφωνία ανοίγει όπως φάνηκε και στο ταξίδι του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με 10 Υπουργούς και 140 επιχειρηματίες νέους ορίζοντες στη συνεργασία των δυο γειτονικών κρατών.

Ο κ. Θεοφύλακτος σχετικά με τις επερχόμενες εκλογές μεταξύ άλλων τόνισε ότι οι πολίτες αναγνωρίζουν την επιτυχημένη προσπάθεια του Αλέξη Τσίπρα και της Κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ που οδήγησε στην έξοδο από τα μνημόνια. Η χρεοκοπία της χώρας οφείλεται αποκλειστικά στις Κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ με αποτέλεσμα την περικοπή μισθών και συντάξεων. Η Ν.Δ. έχει δώσει δείγματα γραφής κατά τη διακυβέρνησή της (απολύσεις, μειώσεις μισθών – συντάξεων), με αποτέλεσμα, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο κ. Θεοφύλακτος “ο κόσμος να φοβάται τον Μητσοτάκη!”

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn