Γιάννης Θεοφύλακτος

English French German Italian Portuguese Russian Spanish

«Δεν μπαίνουν στο ίδιο ζύγι τα θετικά μέτρα που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και αφορούν όλη την ελληνική κοινωνία, με την προσπάθεια της Ν.Δ. να αποπροσανατολίσει τον κόσμο (πρόταση μομφής σε Πολάκη – ζήτημα ιδιωτικών διακοπών κτλ)»

Καλεσμένος στην εκπομπή ''Βrainstorming'' ήταν στις 7/5/2019 ο βουλευτής (ΣΥΡΙΖΑ) Ν. Κοζάνης κ. Γιάννης Θεοφύλακτος, μαζί με τρεις (3) υποψηφίους ευρωβουλευτές από Ν.Δ. – ΚΙΝΑΛΛ – Ποτάμι, λίγη ώρα μετά τη συνέντευξη τύπου του Πρωθυπουργού στο Ζάππειο για τα νέα θετικά μόνιμα μέτρα της Κυβέρνησης:

- Μέτρα ελάφρυνσης της Κυβέρνησης:

«Έχουμε πλέον μπει σε κανονικότητα, τα πράγματα σταμάτησαν να χειροτερεύουν, αντίθετα πηγαίνουν σιγά-σιγά καλύτερα και αυτή την καλή πορεία της χώρας δεν θα την ανατρέψει κανείς ούτε η Ν.Δ. ούτε ο Μητσοτάκης!», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοφύλακτος.

Τώρα που η χώρα βγήκε από τα μνημόνια των κυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ κάνει πράξη τις δεσμεύσεις του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην ΔΕΘ το 2018. Πάει όμως και πέρα από αυτά,ακριβώς γιατί η οικονομία συνεχώς αποδίδει! Τα μέτρα ελάφρυνσης που μόλις ανακοινώθηκαν απευθύνονται στους πολλούς συμπολίτες μας. Η χώρα μας επιστρέφει βήμα-βήμα στην κανονικότητα και ό,τι οι Έλληνες στερήθηκαν τόσα χρόνια θα τα πάρουν πίσω με δίκαιο τρόπο χωρίς να κινδυνεύει η οικονομία μας.Η μη περικοπή των συντάξεων, η επιδότηση ενοικίου, οι 120 δόσεις, η μείωση των φορολογικών συντελεστών, το κοινωνικό επίδομα, η αύξηση του κατώτατου μισθού ήταν μόνο η αρχή και τώρα θα ψηφίσουμε:

- την 13ησύνταξη, 

- τη μείωση του κόστους πετρελαίου θέρμανσης στις ορεινές περιοχές,

- την έκπτωση από το φορολογητέο εισόδημα των τόκων των στεγαστικών δανείων,

- τη μείωση του ΦΠΑ στην ενέργεια από 13% στο 6%,

- τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση από 24% στο 13%,

- τη μείωση του ΦΠΑ όλων των τροφίμων στο 13%,

- την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης,

- μείωση φόρου για συνεταιρισμένους αγρότες, 

- επιδότηση εισφορών για νεοπροσλαμβανόμενους νέους κτλ

«Το οικονομικό αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ τελικά πέτυχε προς μεγάλη απογοήτευση του κ. Μητσοτάκη. Η Ν.Δ. αναπολεί την διακυβέρνηση Σαμαρά, ο λαός όμως όχι! Ενδεικτικά θυμίζω ότι το 2014 επί Σαμαρά και Βενιζέλου η ανεργία άγγιζε το 28%!  Ποιος θέλει να γυρίσουμε στο 2014 των Σαμαρά-Βενιζέλου; Κανείς, εκτός ίσως από τη Ν.Δ. και τον Κυριάκο Μητσοτάκη», τόνισε ο κ. Θεοφύλακτος.

- Πρόταση μομφής ΝΔ – ψήφος εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση.

«Είναι η πρώτη φορά που έχουμε Πρωθυπουργό κάποιον που φοίτησε σε δημόσια σχολεία και Πανεπιστήμιο, κάποιον από εμάς, δηλ., που ζει σε νοίκι στην Κυψέλη και δεν μπορεί κανείς να πει τίποτε για τον Αλέξη Τσίπρα ούτε σε αυτό το επίπεδο!»

«Μου προξενεί πάντως εντύπωση που τα στελέχη της Ν.Δ. ομολογούν ότι ‘για εμάς δεν είναι θέμα, μπορούμε να πηγαίνουμε στα σκάφη των εφοπλιστών’, είναι ο φυσικός μας χώρος!» και συνέχισε ο κ. Θεοφύλακτος: «είμαστε κάθε μέρα απέναντι στην οικονομική ελίτ που πλούτισε σε βάρος της χώρας, δεν έχουμε όμως τίποτε να χωρίσουμε με τους επιχειρηματίες που σέβονται την χώρα, τον εργαζόμενο και το περιβάλλον». 

Η ΝΔ, προφανώς αιφνιδιασμένη από τις ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού και μην μπορώντας να αντιπαρατεθεί με πολιτικά επιχειρήματα στη Βουλή, κατέφυγε για μια ακόμη φορά στη λάσπη. Δυστυχώς όμως για τον κ. Μητσοτάκη όλοι οι Έλληνες γνωρίζουν ότι είναι ο γνήσιος εκπρόσωπος και δέσμιος των οικονομικών ελίτ της χώρας μας. Αυτών δηλαδή των επιχειρηματιών οι οποίοι χρηματοδοτούν το κόμμα της ΝΔ. Αυτών των επιχειρηματιών που επί 40 χρόνια ζούσαν και δραστηριοποιούνταν χωρίς έλεγχο και χωρίς να πληρώνουν αυτά που τους αναλογούν. Η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ τους έστειλε στο ταμείο και αυτό ο κόσμος θα το επιβραβεύσει πολύ σύντομα. Ορθά ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μετέτρεψε την πρόταση μομφής της ΝΔ σε ψήφο εμπιστοσύνης της Κυβέρνησης (η οποία μάλιστα αύξησε από 151 σε 153 τον αριθμό των Βουλευτών της!) για να δει και να μάθει ο Ελληνικός λαός στη Βουλή το συνολικό έργο της Κυβέρνησης.

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn