Γιάννης Θεοφύλακτος

English French German Italian Portuguese Russian Spanish

Συνέντευξη παραχώρησε στο ραδιοφωνικό σταθμό FLASH 99.4 και το δημοσιογράφο κ.Χρ.Τσαλικίδη ο βουλευτής (ΣΥΡΙΖΑ) Κοζάνης κ. Γιάννης Θεοφύλακτος. Τη συνέντευξη απασχόλησαν κυρίως οι τελευταίες εξελίξεις σχετικά με το σκάνδαλο της NOVARTIS. ''Συνεταιράκια'' χαρακτήρισε ο κ.Θεοφύλακτος τα δυο κόμματα Πασοκ-ΝΔ και όχι άδικα αφού μόλις η εισαγγελέας διαφθοράς κάλεσε τον κ. Λοβέδρο έτρεξε να τον υπερασπιστεί ολόκληρη η ΝΔ! Αυτά ακριβώς συνέβαιναν όλα τα προηγούμενα χρόνια και μας οδήγησαν στην πτώχευση και την καταστροφή. Πασοκ και ΝΔ αλληλοκαλύπτονταν με αποτέλεσμα καμία σχεδόν υπόθεση διαφθοράς να μη φθάνει στη δικαιοσύνη.Το πάρτυ συνεχιζόταν σαν να μη συμβαίνει τίποτα και όταν η χώρα μας έφτασε στο γκρεμό έριξαν την ευθύνη χωρίς καμία δυσκολία στο λαό! Ο κ.Θεοφύλακτος επίσης τόνισε ότι αν η υπόθεση της ΝΟΒΑΡΤΙΣ ήταν σκευωρία,όπως ισχυρίζεται η αντιπολίτευση,τότε γιατί η δικαιοσύνη έθεσε στο αρχείο τις ενδείξεις για τον κ.Βενιζέλο; Οι Έλληνες πρέπει να γνωρίζουν ότι αν η ΝΔ επανεκλεγεί αυτό θα οδηγήσει στην παραγραφή όλων αυτών των αδικημάτων.Η Κυβέρνηση του Συριζα,σεβόμενη πάντα το τεκμήριο της αθωότητας,επιθυμεί την πλήρη διαλεύκανση προκειμένου όλοι να μάθουν την αλήθεια για το πως οδηγηθήκαμε στην πτώχευση της χώρας.
Στη συνέχεια ο κ.Θεοφύλακτος απαντώντας σε σχετική ερώτηση ανέφερε χαρακτηριστικά ότι αυτοί που πρέπει πρωτίστως να ζητήσουν δημόσια συγνώμη είναι το Πασοκ και η ΝΔ για το ότι ήθελαν όλες οι υπάρχουσες ενδείξεις για την υπόθεση της ΝΟΒΑΡΤΙΣ να μπουν στο αρχείο.Οι καθημερινές επιθέσεις των δυο αυτών κομμάτων στη δικαιοσύνη δείχνουν πανικό και δεν βοηθούν μια ευνομούμενη πολιτεία να ξεκαθαρίσει αυτές τις υποθέσεις προς όφελος όλων.''Όταν οι Έλληνες υπέφεραν στα χρόνια της κρίσης κάποιοι συναλάσσονταν εις βάρος των συμφερόντων του λαού!'' δήλωσε χαρακτηριστικά.
Στο επόμενο μέρος της συνέντευξης ο κ.Θεοφύλακτος τόνισε ότι η Κυβέρνηση του Συριζα δίνει τη μάχη ενάντια στην δεξιά η οποία εδώ καιρό πλέον τα έχει βρει με τους ακροδεξιούς υποστηρικτές της.Ο Συριζα είναι αυτός που έβαλε τους καναλάρχες να πληρώσουν αυτά που όφειλαν στο κράτος,ο Συριζα είναι αυτός που τα έβαλε με όσους για χρόνια ζούσαν στο απυρόβλητο.Στις μάχες αυτές ο Συριζα καλεί δίπλα του όχι μόνο την κεντροαριστερά αλλά και όλους τους συντρόφους που στις προηγούμενες εκλογές ακολούθησαν άλλες επιλογές.Μόλις η Κυβέρνηση κατάφερε να βγάλει τη χώρα απο τα μνημόνια άρχισε να εφαρμόζει τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ πάντα με γνώμονα τα συμφέροντα τον πολλών.
Τέλος ο κ.Θεοφύλακτος αναφερόμενος στη συμφωνία των Πρεσπών επανέλαβε για ακόμα μια φορά τα θετικά της συμφωνίας αυτής τα οποία σιγά σιγά οι πολίτες αρχίζουν να αντιλαμβάνονται.Λύθηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο,δεδομένων των συνθηκών,ένα πρόβλημα που κρατούσε πίσω τη χώρα μας τα τελευταία 25 χρόνια.Ήδη έχουμε ξεκινήσει με τους βόρειους γείτονές μας συνεργασίες σε οικονομικό και όχι μόνο επίπεδο.Η Βόρεια κυρίως Ελλάδα θα επωφεληθεί τα μέγιστα απο διμερείς οικονομικές συμφωνίες ανάμεσα στις δυο χώρες.Ο Συριζα έμεινε σταθερός στην εξωτερική μας πολιτική που χαράχτηκε απο την ίδια την ΝΔ και το Πασοκ το 2008.Τώρα γιατί διαφωνούν λοιπόν; Όλοι το αντιλαμβάνονται.
Κλείνοντας τόνισε ότι συνεργασία με τους ΑΝΕΛ ήταν απαραίτητη το 2015 για να κυβερνηθεί η χώρα και για να βγούμε απο τα μνημόνια πατάσσοντας τη διαφθορά.Αυτά έγιναν πράξη και στη συνέχεια ο καθένας πήρε το δρόμο του και τώρα η Κυβέρνηση τείνει χείρα φιλίας προς τον ευρύτερο προοδευτικό χώρο της κεντροαριστεράς για να πετύχουμε την ανάσχεση του ακροδεξιού λαικισμού σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Συνέντευξη παραχώρησε ο Βουλευτής Ν. Κοζάνης (ΣΥΡΙΖΑ) κ. Γιάννης Θεοφύλακτος στην ΕΡΑ Κοζάνης και τους δημοσιογράφους Αντ. Μαυρίδη και Κωννο Δαβάνη για την ψήφιση της ανεξαρτοποίησης του Δήμου Βελβεντού με το νόμο 4600/2019.

Η συζήτηση επίσης στράφηκε στον διαχωρισμό των δυο Nοσοκομείων του Κοζάνης και Πτολεμαΐδας: Μαμάτσειου και Μποδοσάκειου, που έγινε με τον ίδιο νόμο.

Ο κ. Θεοφύλακτος αναφέρθηκε στον αγώνα των κατοίκων του Βελβεντού προκειμένου να πετύχουν την αυτονομία του Δήμου τους. Συμμετέχοντας και ο ίδιος ενεργά στις προσπάθειες αυτές, αφού υπήρξε απο τα ιδρυτικά μέλη της ΜΚΟ ενώ ταυτόχρονα ως νομικός είχε την ευθύνη της διενέργειας των δημοψηφισμάτων που έγιναν στο Βελβεντό, έζησε απο κοντά τον παλμό των ανθρώπων οι οποίοι έχουν τον ''κοινοτισμό'' και το ''συνεταιρίζεσθαι''στο αίμα τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το καταστατικό του αγροτικού συνεταιρισμού υπάρχει πάνω από έναν αιώνα, ήτοι από το 1917! Επίσης επεσήμανε το γεγονός ότι ο ΤΟΕΒ Βελβεντού όχι μόνο δεν είναι χρεωμένος, όπως είναι οι ΤΟΕΒ σχεδόν σε όλη την Ελλάδα, αλλά κατασκεύασε και υδροηλεκτρικό εργοστάσιο!

Έτσι με μεγάλη ικανοποίηση και χαρά ψηφίσαμε την τροπολογία για την αυτονόμηση του Δήμου Βελβεντού κάτι το οποίο άξιζαν οι Βελβεντινοί. ''Οι προηγούμενες Κυβερνήσεις στέρησαν απο το Βελβεντό τον αέρα που ανέπνεε'' δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Θεοφύλακτος.

Ο κ. Θεοφύλακτος επίσης δεν δίστασε να αναφερθεί και σε άλλες περιοχές του Νομού Κοζάνης όπως η Αιανή με τα έντονα πολιτισμικά χαρακτηριστικά, τα ορεινά Καμβούνια αλλά και το ορεινό Βόιο με τις τεράστιες χιλιομετρικές αποστάσεις. Η ίδια τροπολογία του ν. 4600/2019 προβλέπει και τη σύσταση επιτροπής που θα ανοίξει το χωροταξικό τεκμηριωμένα.

Στο ίδιο επίσης νομοσχέδιο προβλέπεται η οδοντιατρική κάλυψη και των παιδιών απο τον ΕΟΠΠΥ κάτι το οποίο γίνεται πράξη για πρώτη φορά.

Στη συνέχεια ο κ. Θεοφύλακτος, αναφέρθηκε στην διοικητική αυτονομία μεταξύ των δυο μεγάλων Νοσοκομείων του Νομού Κοζάνης, Μαμάτσειου και Μποδοσάκειου, η οποία επίσης υπερψηφίστηκε. Τόσο οι πολίτες των δυο πόλεων όσο και οι φορείς,ιδίως της Πτολεμαΐδας, επιθυμούσαν απο καιρό τον διαχωρισμό των δυο Νοσοκομείων. Η εποχή κατά την οποία η Υγεία, με ευθύνη των κυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, νοσούσε έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Τα Νοσοκομεία μας, στελεχωμένα πλέον επαρκώς, είναι σε θέση να καλύπτουν πλήρως τις ανάγκες των πολιτών της Δυτ. Μακεδονίας.

“Η διοικητική αυτονομία δεν σημαίνει ότι τα Νοσοκομεία δεν θα συνεργάζονται”, τόνισε ο κ. Θεοφύλακτος, καταλήγοντας ότι “είναι πλέον ευθύνη όλων μας να βελτιωθούν ακόμη περισσότερο οι υπηρεσίες Υγείας στο Ν. Κοζάνης και τη Δ. Μακεδονία”.