Γιάννης Θεοφύλακτος

English French German Italian Portuguese Russian Spanish

Συνέντευξη παραχώρησε στο ραδιοφωνικό σταθμό FLASH 99.4 και το δημοσιογράφο κ.Χρ.Τσαλικίδη ο βουλευτής (ΣΥΡΙΖΑ) Κοζάνης κ. Γιάννης Θεοφύλακτος. Τη συνέντευξη απασχόλησαν κυρίως οι τελευταίες εξελίξεις σχετικά με το σκάνδαλο της NOVARTIS. ''Συνεταιράκια'' χαρακτήρισε ο κ.Θεοφύλακτος τα δυο κόμματα Πασοκ-ΝΔ και όχι άδικα αφού μόλις η εισαγγελέας διαφθοράς κάλεσε τον κ. Λοβέδρο έτρεξε να τον υπερασπιστεί ολόκληρη η ΝΔ! Αυτά ακριβώς συνέβαιναν όλα τα προηγούμενα χρόνια και μας οδήγησαν στην πτώχευση και την καταστροφή. Πασοκ και ΝΔ αλληλοκαλύπτονταν με αποτέλεσμα καμία σχεδόν υπόθεση διαφθοράς να μη φθάνει στη δικαιοσύνη.Το πάρτυ συνεχιζόταν σαν να μη συμβαίνει τίποτα και όταν η χώρα μας έφτασε στο γκρεμό έριξαν την ευθύνη χωρίς καμία δυσκολία στο λαό! Ο κ.Θεοφύλακτος επίσης τόνισε ότι αν η υπόθεση της ΝΟΒΑΡΤΙΣ ήταν σκευωρία,όπως ισχυρίζεται η αντιπολίτευση,τότε γιατί η δικαιοσύνη έθεσε στο αρχείο τις ενδείξεις για τον κ.Βενιζέλο; Οι Έλληνες πρέπει να γνωρίζουν ότι αν η ΝΔ επανεκλεγεί αυτό θα οδηγήσει στην παραγραφή όλων αυτών των αδικημάτων.Η Κυβέρνηση του Συριζα,σεβόμενη πάντα το τεκμήριο της αθωότητας,επιθυμεί την πλήρη διαλεύκανση προκειμένου όλοι να μάθουν την αλήθεια για το πως οδηγηθήκαμε στην πτώχευση της χώρας.
Στη συνέχεια ο κ.Θεοφύλακτος απαντώντας σε σχετική ερώτηση ανέφερε χαρακτηριστικά ότι αυτοί που πρέπει πρωτίστως να ζητήσουν δημόσια συγνώμη είναι το Πασοκ και η ΝΔ για το ότι ήθελαν όλες οι υπάρχουσες ενδείξεις για την υπόθεση της ΝΟΒΑΡΤΙΣ να μπουν στο αρχείο.Οι καθημερινές επιθέσεις των δυο αυτών κομμάτων στη δικαιοσύνη δείχνουν πανικό και δεν βοηθούν μια ευνομούμενη πολιτεία να ξεκαθαρίσει αυτές τις υποθέσεις προς όφελος όλων.''Όταν οι Έλληνες υπέφεραν στα χρόνια της κρίσης κάποιοι συναλάσσονταν εις βάρος των συμφερόντων του λαού!'' δήλωσε χαρακτηριστικά.
Στο επόμενο μέρος της συνέντευξης ο κ.Θεοφύλακτος τόνισε ότι η Κυβέρνηση του Συριζα δίνει τη μάχη ενάντια στην δεξιά η οποία εδώ καιρό πλέον τα έχει βρει με τους ακροδεξιούς υποστηρικτές της.Ο Συριζα είναι αυτός που έβαλε τους καναλάρχες να πληρώσουν αυτά που όφειλαν στο κράτος,ο Συριζα είναι αυτός που τα έβαλε με όσους για χρόνια ζούσαν στο απυρόβλητο.Στις μάχες αυτές ο Συριζα καλεί δίπλα του όχι μόνο την κεντροαριστερά αλλά και όλους τους συντρόφους που στις προηγούμενες εκλογές ακολούθησαν άλλες επιλογές.Μόλις η Κυβέρνηση κατάφερε να βγάλει τη χώρα απο τα μνημόνια άρχισε να εφαρμόζει τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ πάντα με γνώμονα τα συμφέροντα τον πολλών.
Τέλος ο κ.Θεοφύλακτος αναφερόμενος στη συμφωνία των Πρεσπών επανέλαβε για ακόμα μια φορά τα θετικά της συμφωνίας αυτής τα οποία σιγά σιγά οι πολίτες αρχίζουν να αντιλαμβάνονται.Λύθηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο,δεδομένων των συνθηκών,ένα πρόβλημα που κρατούσε πίσω τη χώρα μας τα τελευταία 25 χρόνια.Ήδη έχουμε ξεκινήσει με τους βόρειους γείτονές μας συνεργασίες σε οικονομικό και όχι μόνο επίπεδο.Η Βόρεια κυρίως Ελλάδα θα επωφεληθεί τα μέγιστα απο διμερείς οικονομικές συμφωνίες ανάμεσα στις δυο χώρες.Ο Συριζα έμεινε σταθερός στην εξωτερική μας πολιτική που χαράχτηκε απο την ίδια την ΝΔ και το Πασοκ το 2008.Τώρα γιατί διαφωνούν λοιπόν; Όλοι το αντιλαμβάνονται.
Κλείνοντας τόνισε ότι συνεργασία με τους ΑΝΕΛ ήταν απαραίτητη το 2015 για να κυβερνηθεί η χώρα και για να βγούμε απο τα μνημόνια πατάσσοντας τη διαφθορά.Αυτά έγιναν πράξη και στη συνέχεια ο καθένας πήρε το δρόμο του και τώρα η Κυβέρνηση τείνει χείρα φιλίας προς τον ευρύτερο προοδευτικό χώρο της κεντροαριστεράς για να πετύχουμε την ανάσχεση του ακροδεξιού λαικισμού σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn